BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,56
HABER /  GÜNCEL

Mevlid Kandili namazı 4 rekat nasıl kılınır?

Mevlit Kandili namazı 4 rekat olarak kılınıyor. Mevlid Kandili'nde kılınan bu namaz tesbih namazıdır. Mevlid namazı saat kaçta nasıl niyet edilerek kılınır.

Abone ol

Mevlid Kandili 'nde 4 rekatlık tesbih namazı kılınması tavsiye ediliyor. Hazreti Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlit kandilinde kılınacak olan bu namazın özel bir zamanı yoktur. Akşam ya da yatsı namazından sonra Mevlid Kandili için namaz kılabilirsiniz.

Peki Mevlid kandili namazına nasıl niyet edilir tesbih namazının duası nasıldır? Sizler için mevlit kandili tesbih namazının kılınışını ayrıntılı olarak hazırladık.

MEVLİD KANDİLİ TESBİH NAMAZI KILINIŞI

Mevlid Kandilinde kılınması önerilen tesbih namazı 4 rekattır. Mevlit Kandili namazına ise şöyle niyet edilir;

Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başimızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber"

MEVLİD KANDİLİ TESBİH NAMAZI DUASI

Mevlid Kandili tesbih namazını kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir. Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur.

سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ ِللهِ وَلاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرُ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ
"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

İkinci rekata kalkılınca Fâtiha-i şerîfeden önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır. Mevlid Kandili tesbih namazının diğer tarafları aynen diğer namazlarda olduğu gibidir. Fark sadece okunan tesbihlerdir.

İkinci rekatte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü..." den sonra, "Allâhümme salli..." ve "Allâhümme bârik...", üçüncü rekat için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.

HATM-İ ENBİYA NASIL YAPILIR?

Mevlid Kandili için islam alimleri Hatm-i Enbiya yapılmasını öneriyorlar. Peki Hatm-i Enbiya nasıl yapılıyor?

Hatm-i Enbiyâ yapmak için, önce 1 Fâtiha-i şerîfe, 3 İhlâs-ı şerîf okunur.
Sonra: "Eûzu billâhis-semî'ıl-alîmi mineş-şeytânir-racîm. Rabbi eûzu bike min hemezâtiş-şeyâtıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûn"

Şu âyet-i celîle okunur ve buna göre hareket edilir:
-"Bismillâhir-rahmânir-rahîm. Yâ eyyühellezîne âmenusbirû ve sâbirû ve râbitû vettekullâhe lealleküm tüflihûn. Sadekallâhül-azıym"

Bundan sonra şu sıraya göre hatme devam edilir:

"Bismillâhir-rahmânir-rahîm. İnnallâhe ve melâiketehû yüsallûne alen-nebiy. Yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ. Sadekallâhül-azıym"

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

500 defa:"Rabbenâ zalemnâ enfüsenâ ve in lem tağfir lena ve terhamnâ lenekûnenne minel-hasirîn"

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

500 defa:"Rabbi ennî messeniyed-durru ve ente erhamür-râhimîn"

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

500 defa:"Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn"

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

100 defa: Salevât-ı şerîfe,

500 defa "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"

100 defa: Salevât-ı şerîfe, okunur. Sonra duâ yapılır.