BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,62
ALTIN 2.474,15
HABER /  SEÇİM

Metropoll seçim anketi 'Yeni parti kurulsun mu'

Yeni bir parti kurulmalı mı? MetroPoll Araştırma Şirketi, "Türkiye'nin Nabzı Haziran 2015 Araştırması" araştırmasına göre seçmen yeni parti istemiyor. İşte sebebi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 7 Haziran seçimleri öncesi kritik anket verileriyle ön plana çıkan MetroPoll Araştırma Şirketi, "Türkiye'nin Nabzı Haziran 2015 Araştırması" başlıklı araştırmasını, resmi Twitter adresinden paylaştı.

"Sizin de Oy Verebileceğiniz Yeni Bir Partiye İhtiyaç Var mı?" sorusunu baz alan kamuoyu araştırmasında, 2012 Eylül'ünden 2015 Haziran ayına kadar seçmenin 'yeni bir parti kurulması'na nasıl baktığı analiz edildi.

SEÇMEN YENİ BİR PARTİ İSTİYOR MU?

Anket verilerine göre, Haziran ayında yeni bir parti kurulmasına 'evet' yanıtı verenler yüzde 12,3 iken, hayır cevabı verenler ise yüzde 82 olarak belirlendi.

HAZİRAN'DA BELİRGİN DÜŞÜŞ

Ankette, önceki yıllarda yeni parti kurulmasını isteyenlerin oranlarının yüzde 40 üzerine iken, 7 Haziran seçimlerinina rdıdnan ciddi oranda düşmesi ise dikkat çekti.

YENİ BİR PARTİ İHTİYACI NEDEN DÜŞÜK?

MetroPoll, Twitter hesabında yayınladığı anket grafiklerindeki sonuçları, "Kendisinin de oy vereceği yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu söyleyenlerin oranı önemli düzeyde azalmış durumda. Toplumun ancak yüzde 12'si böyle bir oluşuma ihtiyaç olduğu kanısında. Seçmenin oy verdiği partilerin performansını henüz görmediği ve tercih ettiği partiden beklentilerinin hala yüksek olduğu bir dönemde "yeni bir parti" ihtiyacının düşük çıkması beklenebilir bir sonuçtur. Yeni parti arayışları siyasetin krize girdiği ve çözüm üretemediği partilerin seçmen beklentilerini karşılayamadığı durumlarda daha belirgin olarak ortaya çıkacaktır." diye yorumladı.

ekran-resmi-2015-07-08-12.43.21.png
ekran-resmi-2015-07-08-12.43.30.png