BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  POLİTİKA

Metropoll anketindeki İYİ Parti detayı! Erdoğan'a destek verenler içinde...

MetroPOLL Araştırma'nın Twitter hesabından yayınladığı 'Türkiye'nin Nabzı Ağustos 2018' anketinde ilginç sonuçlar var. Ankete bakılacak olursa Erdoğan'a en büyük destek kendi partisi dışında MHP'den var. İYİ Parti ise üçüncü sırada.

Abone ol

MetroPOLL Araştırma 'Türkiye'nin Nabzı Ağustos 2018' anketini twitter hesabından paylaştı. Anket sonuçlarına göre  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranı yüzde 44.5'e düştü.

Araştırmaya göre AK Partililerin yüzde 92.6'sı Erdoğan'a onay verirken, en büyük ikinci seçmen grubu yüzde 68.6'yla MHP'liler oldu. Erdoğan'a görev onayında en düşük destek ise HDP ve CHP seçmeninden geldi.

İYİ Parti üçüncü sırada
İYİ Parti'de ise Erdoğan'a destek yüzde 4.6 olarak anket sonuçlarına yansıdı. Tüm seçmenler baz alındığında, Erdoğan'a onay vermeyenlerin oranı yüzde 46.7 olarak kayda geçerken, yüzde 8.8 kararsızdı ya da cevap vermedi.

Metropoll Temmuz araştırması: Bir önceki ay Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranının yüzde 53.5 olması dikkat çekti. Cumhurbaşkanına görev onayı vermeyenlerin oranının da yüzde 38.2'den yaklaşık 8 puan arttığı belirtildi.