BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  GÜNCEL

Metro'nun sahibinden cemaate şok suçlama

Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, yardım isteyen cemaatten makbuz isteyince hapse atıldığını söyledi.

Abone ol

22 yılda 30 milyon TL'lik yardım yaptığı Gülen Cemaati'nden makbuz isteyince 'kötü adam' ilan edildiğini iddia eden Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, Sabah gazetesine konuştu.

'Makbuz istedim hapse attılar' başlığıyla manşetten verilen haberde Öztürk, yaşadıklarını Şaban Arslan'a anlattı.

ŞANTAJ YAPTILAR:
Yaptığı yardımlar karşılığında makbuz isteyince başına gelmedik kalmayan Öztürk şunları söyledi:

"Hiçbir makbuz, fatura vermiyorlardı. Bundan rahatsız oluyordum. O günlerde Metro Holding'in CEO'su olan Ömer Bilgiseven beni Ergun Hoca diye bir arkadaşla tanıştırdı. Ona, Samsun'da da bir hayır yaptığımı zannettiğimi ama bu para gerçekten orayı mı harcandı, başka yere mi gitti emin olmadığımı, bana hiçbir belge sunmadıklarını söyledim. İşte o an, yıllardır bunların 'paralel polisleri'nin benimle ilgili yaptığı çalışmayı getirip önüme koydular. Şantaj yaptılar. 2011 yılının eylül-ekim aylarında, İstinye'deki bölge hocaları Ergun geldi bana. Para istedi. En son 2 milyon 750 bin liraya kadar düştüler. Bense bu parayı fatura, makbuz almadan vermeyeceğimi söyledim."

14 AY HAPİS YATTIM:
Her seferinde başka bir istekle geldiler. Açıktan istedikleri 2 milyon 750 bin TL'yi vermeyi reddedince, hakkımda bir "iftiraname" hazırlayıp beni hapse attılar, 14 ay hapis yattım. Ticari ilişkilerimi bozdular, 200 milyon dolar zarar ettim. Çok agresif talepleri oluyordu artık. Böyle bir dönemde, Samsun'da Canik Başarı Üniversitesi'ni yaptım. Okula yardım talebi, cemaatin Samsun sorumlusundan geldi. "Polisleriniz benim üzerimde kara oyunlar oynuyor. Çevreye kötü algı yaratıyorlar. Ben size yıllardır yardım ediyorum. Buna rağmen bunu yapmaya devam ediyorsunuz" dedim. "Böyle bir şey olamaz. Biz bu algıyı kaldırırız" dediler. Ben yine hayır için bunlara yardım yapmaya devam ettim. Samsun'daki Canik Başar Üniversitesi'ne 4 milyon 650 bin TL nakit para verdim. O okulun kaba inşaatının tamamını ben üstlendim.

HAYIR DEYİNCE DOSYA GELDİ:
Bu para isteme trafiği 6 ay sürdü. "Makbuzsuz vermem" deyince Mimar Sezgin Yılmaz bana, Organize Suçlar Şubesi'ndeki dosyamdan bahsetti. "Dosyaları devreye sokarız. Arkadaşları durduramıyoruz" dedi. Amerika'da çocukluk arkadaşım var; İsmail Tüysüz, Orlando'da yaşıyor. Beni aradı. Pensilvanya'dan gelen bir arkadaşının, parayı vermediğim için bana operasyon yapılacağını söylediğini anlattı. Başka bir arkadaşım da "Bunlar senin başına çorap örecek, kaç" dedi.

11 GÜN SONRA TUTUKLANDIM:
25 Şubat. Yani 11 gün sonra bir cumartesi. Kahvaltımı yaptım. Polonezköy'e gelirken önümü kesti polisler. "Yurtdışına kaçıyordu" diye beni gözaltına aldılar. Şubeye gittiğimde, borsa manipülasyonu yapmak iddiasıyla gözaltına alındım.

YALAN İFADE:
Cezaevinde yatan, hayatımda iki defa gördüğüm Hurşit Yavaş isimli bir şahıstan benim aleyhimde ifade alıyorlar. Benim zenginliğimin nerden geldiğini, kazancımın nerden geldiğini söyletiyorlar. Aleyhimde konuşursa kendisine yardımcı olacaklarını, tahliyesini sağlayacaklarını söylüyorlar.

BAŞKASININ SİLAHINDAN 24 AY:
Emekli yarbay Mehmet Tekin şirketimizin koruma müdürü. O gün bindiğim arabada, ruhsatlı beylik silahını unutmuş. Elimle hiç tutmadığım bir silah. Bu 19 tane eylemi, terör mahkemesine götüren özel yetkili savcımız Muammer Akkaş, bu silahı Beykoz Adliyesi'ne gönderdi. Bu silahtan 24 ay ceza verdiler bana.

BİR ŞEKİLDE PARANIZI ALIYORLAR
"Bir şekilde para sızdırıyorlar sizden. Okul parası ödemezseniz, kurban parasıyla geliyorlar, çocuğunuzun velisi diye geliyorlar. Ufak ufak almaya başlıyorlar. Her şekilde her ortamda ve her kılıkta olabiliyorlar. Çok iyi kamufle oluyorlar ve çok dikkat edilmesi gereken bir süreçteyiz."

GİRMEDİĞİ İHALEDEN CEZA
"Sonradan başka suçlar çıkarmaya başladılar. 19 ayrı eylem, borsa hariç. Bu 19 eylemin 16'sından beraat ettim. Ceza aldığım eylemlerden biri, grup şirketlerimizden birinin Bolu'da otogar ihalesine girmemesiyle ilgili. Girmediğim ihaleden ceza aldım yani."

HERKES ONLAR İÇİN ŞÜPHELİDİR
"Hizmet dışında kalan herkes, onlar için 'şüpheli' kişidir. Hele hele eğer onlar için kötüyseniz, ağzınızla kuş tutsanız, her şeyiniz düzgün olsa, yapacağınız hiçbir şey yok. Onların kara listesindesiniz artık."

ÖZTÜRK'E ABD'DEN DOĞRULAMA GELDİ
Amerika'da yaşayan otomobil galerisi sahibi İsmail Tüysüz, kendisine Galip Öztürk ile ilgili haberin Pensilvanya'ya yakın isimlerden biri olan Abdülselam Ergin Çolak'tan geldiğini açıkladı. İsmail Tüysüz, Çolak'ın kendisine, "Galip abiyi tutuklayacaklar kaçsın" dediğini aktardı.