BIST 9.486
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,16
HABER /  EKONOMİ

Metrodan 3 boyutlu yazıcı

Üç boyutlu ürün çıkaran yazıcı Türkiye'de. Metro magazalarında satışa sunuluyor. Fiyatı şimdilik yüksek..

Abone ol Üç boyutlu ürün tasarımı ve prototipleme çözümü olan ve 67 bin 900 YTL'ye varan fiyatla pazara sunulacak Zprinter yazıcılar Türkiye'de.

Metro Cash & Carry Türkiye'ye getirdiği 3 boyutlu yazıcıları 24 Nisan'dan itibaren satışa sunuyor.  Mimarlık ofisleri, üniversiteler ve model üretimi yapan küçük işletmeler için ideal.



Metro Cash & Carry Türkiye Genel Müdürü Hakan Ergin, Türkiye'nin ofis ürünleri pazarının 1 numarası olmaya devam edeceklerini ve buna ağırlık vereceklerini bildirdi. Ergin, düzenlediği basın toplantısında, perakende sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi.

2007 BİLANÇOSU

Şirketin 2007 değerlendirmesini yapan Ergin, geçen yıl 3 bin 500 ton kağıt ürünü, 800 bin adet klasör satışı, 10 bin diz üstü, 5 bin masaüstü bilgisayar, 1 milyon 200 bin adet fotokopi kağıdı, 50 bin adet ofis makinesi ve iletişimle ilgili 250 bin adet ürün satışı gerçekleştirildiğini aktardı.

OFİS ÜRÜNLERİNDE İDDİALILAR

Şirketin toplam kırtasiye sektöründe yüzde 3 pazar payı bulunduğunu, yıllık cirolarının 50 milyon avro olduğunu belirten Ergin, ''Bu da bizi Türkiye'nin en büyük ofis ürünleri satan zinciri haline getiriyor. Türkiye'nin ofis ürünleri pazarının 1 numarası olmaya devam edeceğiz ve buna ağırlık vereceğiz'' dedi.

DEVRİM NİTELİĞİNDE

Toplantıda, özellikle mimarlık ofisleri, üniversiteler ve model üretimi yapan küçük işletmelerin 3 boyutlu modeller ürettiklerini belirten Ergin, yenilikçilik anlayışları çerçevesinde bir ''devrim'' olarak nitelediği 3 boyutlu yazıcıyı 24 Nisan 2008 tarihinden itibaren müşterilere sunacaklarını bildirdi.

FİYATI 2010'DA 5 BİN DOLARIN ALTINA İNER

Ergin, bu ürünün Amerikan ordusu tarafından Irak'ta özellikle yedek parça lazım olduğunda kullanıldığını ifade ederek, ''Fiyatın 2009-2010 yılına kadar 5 bin doların altına ineceğini ve uzun dönemde evlere kadar gireceğini düşünüyorum'' dedi.

Bu ürünün bir gün mutlaka eve gireceğini ve herkesin kendi dizaynını yapacağını dile getiren Ergin, ürünün polimer toz, sıvı ve bir kartuşla kullanıldığını anlattı.

3 BOYUTLU YAZICI

Verilen bilgiye göre, Zprint 310 Plus adlı hızlı prototipleme sistemi ile 3 boyutlu görüntüleme, etiketleme ve boyutlandırma yapılabiliyor. Dijital datalar birkaç saatte fiziki model olarak alınabiliyor.

Ürün, konsept modellemeden fonksiyonel parçalara kadar pek çok mühendislik uygulaması için en düşük maliyetli örnek üretiminde kullanılabiliyor.

Bir santimetreküp prototipin malzeme maliyeti yaklaşık 30 YKr olacak.
12 bin santimetreküp prototip ihtiyacını karşılayan 10 kiloluk toz, 1 milyon 899 bin YTL, 4,8 litrelik sıvı ise 1 milyon 799 bin YTL'den satılacak.