BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,55
ALTIN 2.492,44
HABER /  GÜNCEL

Metrobüslerde inanılmaz rezillik

İstanbul'da devam eden kar yağışı hayatı felç etti. İnsanlar yollarda kaldı. Metrobüsler çalışmıyor.

Abone ol

Kar yüzünden birçok semtte ulaşım kilitlenirken metrobüse gitmek isteyen binlerce kişi büyük bir kuyruk oluşturdu. Ulaşımdaki aksama vatandaşı çileden çıkardı. Bir grup metrobüslere saldırdı, olaylar çıktı. 

Servisleri ve kişisel arabalarını bırakan vatandaşlar metrobüse yönlendi ancak fazla yığılmadan bu görüntü ortaya çıktı.

istanbul-felc-oldu-2893601.jpeg

RAMPAYI ÇIKAMAYAN METROBÜSLER REZİL ETTİ

Avrupa - Anadolu hattında yoğunluk olsa da yolun açık olduğu, ancak Anadolu'dan Avrupa'ya gelişte güzergahındaki rampaları aşamayan metrobüslerin aksaklık yaşadığı ve binlerce kişinin kuyrukta beklediği öğrenildi.

Gayrettepe metrosundan Zincirlikuyu metrobüsüne ulaşımı sağlayan üst geçitte yığılma meydana geldi.

ZİNCİRLİKUYU BU HALDEYDİ

istanbul-felc-oldu-2893664.jpeg

UYARI GELMİŞTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son açıklamada, Doğu Anadolu, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Göller yöresi için buzlanma ve don uyarısında bulunulmuş, Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yaşanabileceği kaydedilmişti.

istanbul-felc-oldu-2893616.jpeg

KAR, HAVA TRAFİĞİNİ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR

Etkili kar yağışı, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak ve araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Atatürk Havalimanı apron alanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) kar temizleme araçlarıyla yolları açıyor, uçaklar da özel solüsyonla yıkanıyor.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttıran kar, Atatürk Havalimanı'nı beyaza bürüdü.

Kar, apronda, uçak ve yer hizmeti veren araçların çalışmasını olumsuz etkiliyor. Uçaklarda anti-icing adı verilen yöntemle buzlanmaya karşı önlem alındı. THY'ye ait uçaklar pist başına çıkmadan, girdikleri kuyrukta, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanıyor.

Apronda, körüklere yanaşan uçakların kar yağışı nedeniyle daha yavaş hareket ettikleri gözlendi.

DHMİ Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, ''50 personel ve 49 araçla kar temizleme çalışmaları başlattık. Pistlerde kapanma durumu söz konusu değil. Pistlerde frenleme değerleri normal ve sürekli ölçüm yapıyoruz. Yarın akşama kadar kar yağışının süreceğini tahmin ediyoruz ve akşam da don bekliyoruz. Don olayına karşı pistlerde buz çözücü de-icing işlemini yapıyoruz. Seferler normal olarak gerçekleştiriliyor'' diye konuştu.

Bu arada, THY'nin TK 2718 sefer sayılı İstanbul-Iğdır ile TK 463 sefer sayılı İstanbul-Simferopol ve TK 1871 sefer sayılı Venedik uçuşları gidilecek yerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

İBB’DEN ACİL ÇAĞRI:

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İstanbul genelinde trafik felç olurken İstanbul Büyükşehir belediyesi sürücüleri emniyet şeridine girmemeleri konusunda uyardı. İBB’den yapılan açıklamada; “İstanbul’u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı ve kazalar nedeniyle yollarda trafik aksamaları meydana geliyor. Sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kurtarma ekipleri, kar kürüme ve tuzlama ekipleri olay yerine ulaşamamaktadır. Sürücülerin emniyet şeritlerini boş bırakmaları önemle duyurulur“ denildi.

GECE ETKİSİNİ ARTIRACAK

İSTANBUL’u etkisi altına alan kar yağışının gece etkisini artırması bekleniyor. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, kar yağışının artmasının yanı sıra sabaha karşı don bekleniyor.

HAVA ULAŞIMINDA AKSAKLIKLAR

Yağışların artması, havalimanlarında uçuşları da olumsuz etkiliyor. Türk Hava Yolları, Atatürk Havalimanı’ndan Adana (15.00), Şanlıurfa (16.55), Saraybosna (17.05), Gaziantep (17.05), zarih (17.20), Üsküp (19.05), malatya (20.10), Kayseri (20.55), Barcelona (21.00) ve İzmir (22.00) seferlerini karşılıklı olarak iptal etti. Zaman zaman kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda seferler 15 dakika ila 45 dakika rötarla yapılabiliyor.

Uçaklara kalkıştan önce de-icing olarak adlandırılan özel sıvı püskürtülerek kanat ve gövdede buzlanmanın önüne geçiliyor. Atatürk Havalimanı ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da kar nedeniyle gecikmeler yaşanıyor. Seferler ortalama 15 ile 60 dakika arasında değişen rötarlarla yapılabiliyor