BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Metrobüs kazalarının ürküten bilançosu

Her gün metrobüsü kullanan binlerce İstanbullu çoğu zaman ölümle burun buruna geliyor. Peki bu kazalar neden oluyor?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM / BURAK KARAASLAN -İstanbul'da yaşayanların metrobüsü kullanmaya başladığından beri başı fena halde dertte. Çünkü İstanbul insanları hava-yol durumu ne olursa olsun; metrobüs istasyonunda veya metrobüs seyir halindeyken, her an ölümle burun buruna gelebiliyor.

Sadece Haziran ayında meydana gelen kazalar bile bu lanetin ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Bu kadar sık meydana gelen kazalara rağmen kazaların neden meydana geldiği veya gelebileceğiyle alakalı bilinenlere göre genel olarak bir inceleme yapılmıyor. 

İLK NEDEN: AŞIRI YÜK

Metrobüs hattında üç tip araç kullanılıyor. Phileas tipi araçlarda oturarak 52, ayakta 178 yolcu, Mercedes Capacity’lerde oturarak 42, ayakta 152 yolcu, Mercedes Citaro araçlarda ise oturarak 41 ayakta 95 yolcu taşınabiliyor. Metrobüslerin özellikle yoğun saatlerde bunun çok üzerinde yolcu ile sefer yaptığı ortada. Bu halde bilerek kazalara sebebiyet verildiği açıkça görülebiliyor.

metrobüs.jpg

İKİNCİ NEDEN: TERS YÖN

Metrobüs yoluna giren arabaların sayısı pek az değil. Malumunuz metrobüs araçları E-5 otoyolunun ortasından geçiyor ve metrobüs araçlarının gittiği yönler ülkemizin standartlarına uygun değil. Bu durum bu tip kazalara daha fazla sebebiyet veriyor.

222.20120626142551.jpg

VATANDAŞ İNCELEME VE AÇIKLAMA İSTİYOR

Her gün metrobüs kullanan binlerce İstanbullu, bu durumun üzerine gidip gerekli tedbirlerin almasını isterken; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama bekliyor.

İşte Haziran ayı içerisinde meydana gelen son metrobüs kazaları:

[PAGE]

24.06.2012 - OTOMOBİL METROBÜS YOLUNDA TAKLA ATTI

Zeytinburnu'nda aşırı hız sebebiyle kontrolden çıkan otomobilin metrobüs yoluna girip takla atması, trafik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. 3 kişinin yaralandığı kazada otomobil hurdaya döndü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik kameralarına yansıyan görüntülerde kazanın boyutu gözler önüne serildi. Görüntülerden, otomobilin sol şeritten gelerek bariyerlere çarptığı, daha sonra metrobüs yolunda takla attığı anlaşılıyor. Metrobüs durağına kadar sürüklenen otomobil ters dönüyor. Durakta yolcu olmaması ve metrobüs bulunmaması muhtemel bir faciayı önlediği görülüyor.

19.06.2012 - METROBÜS YOLDAN ÇIKTI

Zincirlikuyu-Avcılar güzergahında çalışan metrobüs yoldan çıktı. Bariyerleri aşıp seyir halindeki otomobile çarpan metrobüs, 1 kişinin hafif yaralanmasına sebep oldu.

Metrobüsün tekerleğinin patladığını söyleyen görgü tanıkları, kazayı şöyle anlattı: "Tekerleği patlayınca metrobüs kontrolden çıkıp, bariyerleri aştı. Daha sonra otomobile çarptı. Otomobil takla attı.Sürücüyü yaralı olarak kurtardılar."

15 Haziran 2012 - METROBÜS YOLUNDA KAZA: 15 YARALI 

Metrobüs yoluna giren bir kişi, metrobüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Kazada, metrobüste bulunan yolculardan da 14'ü yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde E-5 Metrobüs yolu Mecidiyeköy mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Avcılar-Zincirlikuyu seferini yapan metrobüs, Mecidiyeköy durağından Zincirlikuyu istikametine gittiği sırada, yasak olmasına rağmen yola giren bir kişiye çarptı. E-5 üzerinde su sattığı öğrenilen şahıs ağır yaralanırken, araçta bulunan 14 kişi de çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Ağır yaralanan şahıs, olay yerine gelen ambulansla Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hafif yaralı vatandaşlar, çevredeki hastanelere yönlendirildi. Kaza sebebiyle metrobüs seferlerinde aksama yaşandı.

111111.jpg

03.06.2012 - METROBÜS YOLUNDAKİ KAZA, SEFERLERİ DURDURDU

Merter'de seyir halindeki otomobil metrobüs yoluna girdi. Aydınlatma direğini deviren otomobilin sürücüsü ağır yaralandı. Kaza nedeniyle uzun süre metrobüs seferleri yapılamadı.

Kaza saat 16.00 sıralarında D-100 Karayolu Topkapı istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan bir otomobil, metrobüs yolu üzerindeki aydınlatma direğine çarptı. Bariyerleri de parçalayan otomobil metrobüs yoluna girdi. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı. Yaralı sürücü, kazayı gören vatandaşların ihbari üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılarak hastaneye götürüldü.