BIST 9.561
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.482,93
HABER /  GÜNCEL

Metro ve tramvay seferleri durdu

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri dolayısıyla vatandaşlar ulaşımda sorun yaşıyor. İstanbul'da metro ve tramvay seferleri durdu

Abone ol

İstanbul, Ankara ve İzmir dahil Türkiye’nin birçok şehrinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Vatandaşlar ulaşımda sorun yaşarken, metro ve tramvay seferleri durdu.

TEİAŞ’tan (Türkiye Elektrik İletim AŞ) yapılan açıklamada, “Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır” denildi.

İstanbul ve Ankara’da metro, Marmaray ve tramvay seferleri elektrik kesintisi yüzünden yapılamazken, İBB Trafik Kontrol Merkezi, elektrik kesintisi sebebiyle trafik ışıklarının çalışmadığını açıkladı.

METROYU BOŞALTIN ANONSU

Türkiye'de 10.30 gibi yaşanan elektrik kesintisi İstanbul'la metro seferlerini de durdurdu. Hacıosman metrosunda yapılan istasyonu boşaltın anonsu yolcuları şaşırttı.

Sabah saatlerinde metroyu kullanan vatandaşlara seferlere teknik arıza nedeniyle ara verildiği duyurusu yapıldı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metrosunda teknik nedenlerle seferler durduruldu.

10.40 itibariyle yaşanan sorun sonrasında yolculara "Teknik nedenlerle seferlerimiz yapılamamaktadır. Lütfen istasyonu boşaltın" duyurusu yapıldı. Yolcular bu anonsa çok şaşırdı. Ardından yolcular tahliye edildi.