BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  GÜNCEL

Metro turizm davasında 5 tahliye

İş adamı Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 70 sanıklı suç örgütü davasında, tutuklu 11 sanıktan 5'i tahliye edildi.

Abone ol

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın üçüncü gününde, sanıkların ve müştekilerin ifadelerinin alınmasına devam edildi.

Tutuksuz sanıklardan Samsun'un Ayvacık İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Belur, Galip Öztürk'ün beldelerine ve çevre köylere birçok yardımda bulunduğunu kaydetti.

Belediye başkanı sıfatıyla Öztürk ile görüştüğünü ifade eden Belur, "Galip Öztürk bir seferinde bana camiye yardım etmek niyetiyle 50 bin lira gönderdi. Ben de bunu camiye harcadım. İddia edildiği gibi, taşıma ihalesi nedeniyle alınmış bir rüşvet parası değildir" diye konuştu. Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

Müşteki olarak ifade veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise Galip Öztürk'ten kendisine ulaşan bir tehdit olmadığını kaydetti.

Çelikbilek, davaya katılma talebi olmadığını da ifade etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan polis memurları Gürkan Yamadağ, Hakan Keremoğlu, emekli Tuğgeneral Rauf Altınok, avukat Ömür Alagöz ile Öztürk'ün firmasının ortaklarından Volkan Şiranun'un tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianamede, Galip Öztürk'ün, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek", "yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlamaya azmettirmek", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek", "rüşvet vermeye azmettirmek", "tehdit etmeye azmettirmek", "hakkı olmayan yere tecavüz etmek", "Yağmaya azmettirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından toplam 47 ile 123 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, Abdülkerim Emek'in de aralarında bulunduğu diğer 69 sanığın da benzer suçlardan 1 ile 135 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları öngörülüyor.