BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.435,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Metiner'den bomba cemaat iddiası!

AK Partili Mehmet Metiner, Kobani gösterilerinin arkasında cemaatin olduğunu iddia etti.

Abone ol

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Kobani gösterilerinde PKK'nın cemaat ile işbirliği yaptığını iddia etti. "Paralel yapı" diyerek cemaate çok sert sözlerle yüklenen Metiner, Bingöl'de emniyetin terörle mücadele için çeşitli arama kararları aldığını; ancak cemaate mensup bazı savcıların bu kararlara karşı çıktığını iddia etti. Metiner, HSYK seçimleriyle yargıda "paralel yapıya" veda edildiğini söyledi.

Mehmet Metiner, 24TV'de katıldığı canlı yayında Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere tüm yurt geneline yayılan ve onlarca kişinin ölümü ile milyonlarca liralık maddi hasarın oluşmasınra cemaatin parmağı olduğunu iddia etti. PKK'nın arkasında cemaatin olduğunu savunan Metiner, HSYK seçimlerini değerlendirdiği konuşmasında şunları söyledi:

"PARALEL YAPIYA ELVADA"

"Henüz kesin sonuçların açıklanmamasına rağmen, arkadaşlarımızdan alınan bilgilere göre paralel vesayet yani o çoğunlukçu vesayetin sona erdiği yönünde. Adli yargıda henüz sandıkta birleştirmeler devam ediyor, 7-0 olma ihtimali de çok yüksek. İdari yargıda sanıyorum 2-1 şeklinde. Yani her halükarda, tam olarak 7-0 diyemesek te ama çıkan tablo, bundan sonra HSYK'da o paralel yapının vesayetine bağlı sistem çöktü. Paralel yapıya elvada diyebiliriz. 

"PKK'NIN ARKASINDA CEMAAT VAR"


Bu seçimler çok önemli. Çözüm sürecinin sabote edilme durumu var. Paralel yapının ne kadar büyük işler gördüğünü gördük. Şu an bile Selahattin Demirtaş ve Kandil, vatandaşları sokağa çağırdığı bir dönemde, paralel yapının bütün olayların arkasında olduğunu gördük. Paralel yargının, paralel medya ile birlikte Pensilvanya'nın AK Parti hükümetini köşeye sıkıştırmak için PKK'nın arkasında nasıl durduğunu gördük.

"VESAYETİN YARGI AYAĞI"

Yargıyı, Paralel çeteye teslim etmemiz demek. Türkiye demokrasinin kötürümleşmesi, çözüm sürecini engelleyici bir tıkaç olma özelliği ortadan kalkmış olacak. Vesayetin yargı ayağını kırmadığınız zaman hiçbir şey yapamıyorsunuz.

"BİNGÖL'DEKİ SALDIRI VE PARALEL YAPI"

Paralel yapıyla ilgili soruşturma başlatılmak istendiğinde, savcılar emniyetimize izin vermiyor. Bingöl'deki olayı gördük. Yani Kobaneii'nin yansımalarını farklı olabileceğini söyleyen emniyet teşkilatımıza, paralel yapının savcıları arama yapma izin vermediği ortaya çıktı.