BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86

Metin Külünk Kimdir?

Metin Külünk kimdir aslen nereli kaç yaşında? Metin Külünk evli mi eşi kim? Metin Külünk özel hayatı ve biyografisine gelin yakından bakalım. 6 Kasım 1960 tarihinde Rize’nin Güneysuilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini babasının görevi nedeniyle Diyarbakır ve İstanbul illerinde bitirdi. Üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu. Sonraki yıllarda askerlik görevini yerine getirmesiyle birlikte...

Metin Külünk kimdir aslen nereli kaç yaşında? Metin Külünk evli mi eşi kim? Metin Külünk özel hayatı ve biyografisine gelin yakından bakalım.

6 Kasım 1960 tarihinde Rize’nin Güneysuilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini babasının görevi nedeniyle Diyarbakır ve İstanbul illerinde bitirdi. Üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu. Sonraki yıllarda askerlik görevini yerine getirmesiyle birlikte kariyer hayatına geçiş yaptı. Bu doğrultuda 1984 yılında İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubunda çalışmalarını sürdürmeye başladı. Değişik yayın organlarında dış ticaret ve AB üzerine pek çok makale ve araştırması yayınlanan Metin Külünk’ün, 1994 yılında Türkiye'nin AB ile ilişkilerine yönelik "GÜMRÜK BİRLİĞİ SÜRECİNDE TÜRKİYE" dergisini yayınladı. Semra Külünk ile evli olan Metin Külünk'ün bir kız çocuğu babası.