BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Metin Feyzioğlu'ndan şok uyarı: PKK heyecanla bekliyor

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, dokunulmazlıkların kalkması durumunda HDP'nin sürgünde parlamento kuracağı uyarısında bulundu.

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu PKK'nın dokunulmazlıkların kaldırılmasını heyecanla beklediğini söyleyerek, "Dokunulmazlık kalkarsa HDP sürgün parlamentosu kurar, dünya da bunu tanır" dedi.

Dokunulmazlıkların kalkması durumunda yaşanacak hukuki ve siyasi süreç, Türkiye gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, CNN TÜRK’te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu ve dokunulmazlık tartışmasını farklı bir yönüyle ele aldı.

PKK HEYECANLA BEKLİYOR

Dokunulmazlıkların kalkması halinde Selahattin Demirtaş ve HDP’li milletvekillerinin tutuklanabileceğine dikkat çeken Feyzioğlu şunları söyledi:

"Üç ya da dört ay öne Reuters'a haber düştü. Önemsiyorum çünkü kaynak da belirtiyordu. Haberinde şöyle diyordu: 'PKK dokunulmazlıkların kaldırılmasını heyecanla bekliyor, istiyor'. Eğer düşmanınız bunu istiyorsa o zaman bir değil bin kez düşünmeniz lazım."

DÜNYA TANIR

Feyzioğlu, böyle bir durumda PKK’nın, etnik kökeni nedeniyle siyasi temsil hakkı elinden alınan ve özgürlük mücadelesi veren bir grup olarak, kendini dünyaya tanıtma şansı elde edeceğine dikkat çekti.

PKK’nın bir sürgün parlamentosu kuracağı yönünde işaretler olduğunu da söyleyen Feyzioğlu, hukuki olarak Rusya ve Suriye başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler’in de bu sürgün hükümetine destek vereceğinin altını çizdi.