BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  GÜNCEL

Metin Feyzioğlu'ndan Erdoğan'a misilleme!

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliği yapacağı 30 Ağustos resepsiyonuna katılmayacağını açıkladı.

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisine gönderilen 30 Ağustos resepsiyon daveti konusunda kararını verdi; Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde yapılacak olan ilk 30 Ağustos resepsiyonuna "katılmayacağını" söyledi.

BAŞKA PROGRAMIM VAR

Feyzioğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, resepsiyona katılmama gerekçesini, "çok önceden belirlenmiş bir program" olduğunu söyledi. Feyzioğlu şöyle konuştu:

iSTANBUL'DAKİ YÜRÜYÜŞE KATILACIĞIM

"Benimki kuşkusuz bir tepki değil. Yarın saat 18.00'de İstanbul Kadıköy'de yapılacak 30 Ağustos yürüyüşüne katılıyorum. ardından da saat 20.00'de konuşmam var. Bunların afişleri bile basıldı. Bu programı iptal etmem mümkün değildi. Yoksa bir tepki değil. Kişilerle olan ilişkim, kurumlarla olan ilişkimi etkilemez. Bu önceden verilmiş sözümüz olmasaydı, elbette ki resepsiyona katılacaktım."

METİN FEYZİOĞLU AK PARTİ'YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ (TIKLA-OKU) 

29 EKİM'DE KÖŞK'TE OLACAĞIM

Feyzioğlu, TBB Başkanı olarak daha önceki yıllarda katıldığı gibi, bundan sonra da 29 Ekim resepsiyonuna katılacağını da söyledi.

Feyzioğlu, "29 Ekim resepsiyonuna davet gelmeme olasılığı olabilir mi?" sorusuna karşılık ise şu yanıtı verdi:

"29 Ekim için TTB Başkanı'na davet gelmemesini düşünemem bile. Çünkü bir Cumhurbaşkanı kendisine gelen bir davete kişisel tercihi olarak katılmayabilir. Ama, 29 Ekim gibi bir resepsiyona davet etmemesini düşünmek bile istemem. O zaman bir camiayı tamamen yok saymış olur. Devlet protokolünü de yok saymış olur. Onun polemiğine girmem, spekülasyonunu da yapmam."

NE OLMUŞTU?

Feyzioğlu-Erdoğan cephesindeki ikinci kriz ise 1 Eylül'de yapılacak olan Adli Yıl Açılış Töreni için oldu. Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde Metin Feyzioğlu'nun konuşma yapmaması istemiş, 'O konuşursa ben törene gelmem' resti çekmişti.

Durumu değerlendiren Yargıtay Başkanlar Kurulu, Feyzioğlu'nun konuşma yapmasına karar vermişti. Kararın ardından Erdoğan'la görüşen Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Erdoğan törene katılmayacağını duyurmuştu. Yaşanan bu kriz sonrası Metin Feyzioğlu'nun Köşk'te davete çağırılması dikkat çekti.