BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  GÜNCEL

Metin Feyzioğlu'na şok! Başkan elini sıkmadı

Adli yıl açılış törenin en ilginç görüntüsü Danıştay Başkanı Zerrin Güngör salona girmesi ile yaşandı.

Abone ol

Hükümet üyelerinin katılmadığı 2014-2015 yılı Adli Yıl açılış töreninde Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, protokol ile tokalaşırken sadece Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun elini sıkmadı.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekili Hasip Kaplan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Serdar Özgüldür, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) birinci daire başkanı İbrahim Okur, HSYK üçüncü daire başkanı Ahmet Hamsici, askeri hakim ve savcılar ile çok sayıda yargı üyesi katıldı.

Törene gelen davetlileri kapıda Ali Alkan, Hasan Erbil ve Yargıtay üyeleri karşıladı. Tören daha önce Danıştay kuruluş yılı programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBB Başkanı arasında yaşanan ‘edepsizlik’ tartışması nedeni ile Erdoğan katılmayacağını söylemişti. Erdoğan’ın katılmayacağını söylediği toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da adli yıl açılış törenine katılmayacağını açıkladı. Programa hükümet adına kimse katılmazken, program için AK Parti’nin hukukçu milletvekilleri Burhan Kuzu ile Ahmet İyimaya için protokolde yer ayrıldı. Fakat programa Kuzu ve İyimaya da iştirak etmedi.

EL SIKIŞMADILAR

Programa ilk önce gelenler arasında Feyzioğlu yer aldı. Feyzioğlu konuşma metnini ise kara kaplı bir dosyada taşıdı. Programın en ilginç görüntüsü ise Danıştay Başkanı Zerrin Güngör salona girmesi ile yaşandı. Güngör salona girerken protokol sırasında bulunan bütün davetlilerle el sıkıştı. Güngör protokolde sadece Feyzioğlu ile tokalaşmadı. Güngör’ün kendine ayrılan yere oturmasının ardında Feyzioğlu yerinden kalkarak Güngör’ün elini sıktı. Güngör, Danıştay kuruluş toplantısında Feyzioğlu ile Erdoğan arasında yaşanan tartışma sonrası açıklama yapmış, Feyzioğlu’nu eleştirmişti.

Salona, Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu birlikte girdi.