BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.480,68
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden son dakika uyarısı! Şiddetli geliyor

Meteoroloji'den şiddetli sağanak yağış uyarısı geldi. Özellikle kıyı Ege'de etkili olacak yağışlar gece boyunca şiddetini arttırarak devam edecek.

Abone ol

Meteoorloji'den gelen son dakika verilerine göre bugün yurdun özellikle kıyı kesimlerinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Yağışlar, kıyı Ege'de etkisini arttırarak gece boyunca devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayan yağışların, öğleden sonra sonra şiddetleneceğini duyurdu.

Uyarı verilen yerler şöyle sıralandı;

  • Çanakkale'nin güney ve batısında
  • Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde,
  • İzmir, Aydın, Muğla'da,
    yarın sabah saatlerinden itibaren Antalya'da kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğini açıkladı.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

ANTALYA İÇİN ÖZEL UYARI

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bölgede bugün başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde, öğleden sonra ise doğu ilçelerinde kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, beklenen kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu, hortum, baca zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

KIYI EGE'DE ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI

İzmir'de Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, bugün Ege kıyılarında şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur uyarısı yaptı.

0612kucuk.20141217120753.png

1218kucuk.20141217120802.png

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bugün sabah ilk saatlerde Ege'nin kuzeybatı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde başlayan yağışların, öğleden sonra Çanakkale'nin güney ve batısında, Balıkesir'in Edremit körfezi çevresindeki ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde, İzmir ve Aydın il genelinde kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Yağmurun metrekarede 50 kilograma kadar ulaşabileceği belirtilirken vatandaşların ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA
Çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin batısının zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ile Tekirdağ ve Balıkesir'in batı kesimlerinde, gece saatlerinde Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde güney ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi tahmin edilmektedir.. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu   15
EDIRNE Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde kuvvetli olması beklenmektedir.   13
ISTANBUL Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası ile zamanla il geneli yağmurlu   15
KIRKLARELI Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; gece saatlerinde kuvvetli olması beklenmektedir.   13
EGE Çok bulutlu, Kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu   8
DENIZLI Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu   12
IZMIR Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuzey kıyıları ile akşam saatlerinden sonra il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.   16
KUTAHYA Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu   9
AKDENİZ Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Antalya çevreleri ile gece saatlerinden sonra bölgenin batısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
ADANA Çok bulutlu   20
ANTALYA Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı   18
HATAY Parçalı zamanla çok bulutlu   14
MERSIN Çok bulutlu   20
İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
ANKARA Parçalı ve çok bulutlu   7
CANKIRI Parçalı ve çok bulutlu   6
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu geçecek. Bu sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.   8
KONYA Parçalı ve çok bulutlu   6
BATI KARADENİZ Çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük çevrelerinin yağmurlu geçeceği bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu   10
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu   12
KARABUK Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu   11
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu   13
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
CORUM Parçalı zamanla çok bulutlu   7
SAMSUN Parçalı zamanla çok bulutlu   17
TOKAT Parçalı zamanla çok bulutlu   10
TRABZON Parçalı zamanla çok bulutlu   17
DOĞU ANADOLU Parçalı, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu   3
HAKKARI Parçalı ve çok bulutlu   7
MALATYA Parçalı ve çok bulutlu   11
VAN Parçalı ve çok bulutlu   7
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
BATMAN Parçalı, zamanla çok bulutlu   13
DIYARBAKIR Parçalı, zamanla çok bulutlu   14
GAZIANTEP Parçalı, zamanla çok bulutlu   12
SANLIURFA Parçalı, zamanla çok bulutlu   15