BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,65
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü fırtına ve sağanak yağışa karşı uyardı. Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Abone ol

Meteoloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. Yağış ve fırtınaya dikkat!

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun batı kesimlerinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Antalya'nın batı kıyıları ve doğusu ile Isparta ve Burdur çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra İzmir, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli(21-50 kg/metrekare) olmak üzere, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, sabah ilk saatlerde Batı Karadeniz'in İç Kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı bölgelerde güney ve güneybatı, yurdun doğu kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (30-50 km/saat), Çanakkale ve Kıyı Ege'de kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla), Batı Akdeniz, Kırklareli'nin batı kesimleri, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksama, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın, Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, vb.) ve kuvvetli lodos yönlü rüzgar nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı meydana gelebilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA ve DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğusu, öğle saatlerinden itibaren güneyi ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Burhaniye ve Ayvalık), akşam saatlerinden itibaren Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli(30-50 km/s), Çanakkale çevrelerinde fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli lodos yönlü rüzgar nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı meydana gelebilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde İç Ege karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyıları ile İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli lodos yönlü rüzgar nedeniyle soba ve doğalgaz kaynaklı meydana gelebilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

AKDENİZ: Batı kesimlerinin çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Antalya'nın batı kıyıları ve doğu çevreleri, Burdur ve Isparta'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatı kesimleri ile Kırşehir, Konya ve Yozgat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah ilk saatlerde kuzeybatısı ile Konya-Beyşehir çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur, öğle saatlerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerinin sabah ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla az bulutlu, bu sabah saatlerinde Orta Karadeniz bölümünün çok bulutlu ve Çorum, Amasya, Tokat çevrelerinin yağmur, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Sabah saatlerinde batı kesimleri çok bulutlu, zamanla bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Sabah saatlerinde çok bulutlu, zamanla az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.