BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sağanak uyarısı!

Yeni günde hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek?

Abone ol

Birkaç gündür etkisini sürdüren sıcak ve güneşli hava bugün yerini yağışa bırakıyor. Meteoroloji özellikle Marmara, Ege ve Antalya'da yaşayanları uyardı.

İşte yurtta beklenen sıcaklıklar...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Bütün bölgelerimiz parçalı ve az bulutlu; zamanla batı bölgelerimiz parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, batı kıyılarımızda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege'nin kuzeyinde kuvvetlice (30-50 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden itibaren kıyılarının parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, Kuzey Ege'nin kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/Saat) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.