BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından İstanbul’da beklenen yağış başladı

Abone ol

İstanbullular yeni haftaya bulutlu ve yağışlı bir havayla merhaba dedi. Meteoroloji ise düşen sıcaklıklara karşı uyardı.

İşte yurtta beklenen sıcaklıklar...

İstanbul'un bazı bölgelerinde aralıklarla devam eden sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağış saat 05.00 sıralarında etkili olmaya başladı.

Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar ve Esenler'de yağış etkili olurken, yollarda oluşan su birikintileri yüzünden araçlar ilerlemekte zorluk çekti.

Sabahın ilk saatlerinde yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara sığındı. Bazı vatandaşların yağışa karşı hazırlıklı olduğu ve şemsiyelerle yağmurdan korunduğu gözlendi. Orta şiddetteki yağışların ilerleyen saatlerde etkili olması bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Batı Karadeniz’in batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :Yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE:Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir'in kuzey ilçeleri (Bergama, Dikili ve Foça), Kütahya, Aydın, Muğla ile Manisa'nın kuzey ilçelerinin (Akhisar, Kırkağaç, Soma ve Demirci) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Az bulutlu ve açık, kuzeybatısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli yer yer (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.