BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar rekor kıracak

Meteoroloji'nin hafta sonu hava durumu raporu fena. Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan hava dalgası resmen kavuracak. Sıcaklıkların son 30 yılın rekorunu kırması bekleniyor. İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, İzmir hava durumu raporları ne diyor?

Abone ol

İSTANBUL başta olmak üzere Ankara, Antalya, İzmir resmen kavuruluyor. Meteoroloji yetkilileri yurdun bugün Kuzey Afrika üzerinden gelecek yeni bir sıcak hava dalgası etkisi altına gireceğini bildirdi.

Ankara'da bugün sıcaklık 36, İstanbul'da 36, Aydın'da 44, Antalya'da 42 derece olacak. Hafta sonu ise durum daha da fena...

Yetkililer 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkılmaması uyarısında bulundu.

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

AYDIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ANTALYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

Yapılan son analiz ve tahminlere göre 30 Haziran Cuma gününden itibaren yurdumuzun mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ülkemizin genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6 - 10 derece üzerinde gerçekleşeceği ve bazı il ve ilçelerimizde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği beklenmektedir.

Sıcaklığın iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, doğu kesimlerde yağış ile birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.  Bu hafta sonu bazı il merkezlerimizde gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, Bursa ve Malatya'da 40' İstanbul'da 37, İzmir ve Adana’da 41, Samsun, Trabzon ve Erzurum'da 32, Balıkesir, Edirne ve Antalya'da 42, Diyarbakır'da 43, Manisa'da 44, Şanlıurfa ve Aydın'da 45 Derece olması beklenmektedir.

AŞIRI SICAKLAR NE ZAMAN YURDU TERK EDECEK?

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta başında pazartesi günü batı bölgelerinde Salı günü iç ve hafta ortasında Çarşamba günü ise Doğu bölgelerinde etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği bildirildi.