BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden önemli uyarı!

Yeni günde hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden yapılan son açıklama...

Abone ol

Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Konya çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'nun doğusunda beklenen kar yağışının öğle saatlerinden itibaren Muş, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, yurdun kuzey ve batı kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden, güney kesimlerinde ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusunda beklenen kar yağışının Muş, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara(ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda halihazırdaki yüksek kar örtüsü ve bölgede beklenen kar yağışı nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik ve Bursa'nın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya'nın yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, bölgenin kuzeyi ile Konya çevreleri sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışının Muş, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Perşembe) bölgenin güney kesimlerinde kuvvetlenecek güneyli rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

screen-shot-2013-02-28-at-8.52.32-am.png

screen-shot-2013-02-28-at-8.52.36-am.png

screen-shot-2013-02-28-at-8.52.40-am.png

screen-shot-2013-02-28-at-8.52.44-am.png