BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den kritik uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentte beklenen yağış ve fırtınayla ilgili uyarıda bulundu. İstanbul'da meteorolojinin ön gördüğü gibi dün saat 18.00'da sağanak yağış başladı.

Abone ol

İstanbul'da sağanak yağış etkili olmaya başladı. Dün saat 18.00 civarında başlayan yağmur trafiği olumsuz yönde etkiledi.

İBB UYARMIŞTI

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre saat 18.00 dan itibaren İstanbul şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi altına girecek" denilmişti.

Uyarı açıklaması şöyle devam etti:

"Yağmurla birlikte rüzgârın Balkanlar üzerinden taşıyacağı soğuk havanın etkisiyle hava sıcaklıkları hafta sonu 6 ila 10 ºC birden azalacak. Trakya kesiminde başlaması beklenen yağışların, gece yarısı itibari ile İstanbul il genelinde çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerine (25-75kg/m2) neden olacağı ve Pazar akşam saatlerine kadar da aralıklarla kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor. Gece yarısından sonra yağışla birlikte rüzgar şiddetini arttırarak saatte 90 km hıza ulaşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi,İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkalığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini alıyor, muhtemel sorunlara karşı çalışmalar AKOM'dan yönetilecek."

METEOROLOJİDEN KRİTİK UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinde Marmara'da başlayacak yağışların; gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak İstanbul başta olmak üzere Yalova, Bursa, Balıkesir il geneli ile Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinde, Cumartesi ve Pazar günlerinde fırtına ve zaman zaman çok kuvvetli fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağının beklendiğini açıkladı.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 20

İstanbul: Az bulutlu ve açık 22

İzmir: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu 25

Adana: Parçalı bulutlu, güney ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

Antalya: Az bulutlu ve açık 31

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 20

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 16

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 29