BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,01
ALTIN 2.324,61
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den bu illere kritik yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamayla İstanbul ve 8 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Marmara'da görülecek yağışların; Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik il geneli ile Kırklareli'nin kıyı ve Çanakkale'nin kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklendiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların bir saat içinde kuzeyden güneye doğru şiddetini artırarak il genelinde etkili olması beklendiğini duyurdu.

İBB VATANDAŞLARI UYARDI

Yağışların kuzeyden güneye doğru şiddetini artırarak, kent genelinde etkili olması, yarın sabah saatlerine kadar da devam bekleniyor.

HANGİ İLÇELERDE ETKİLİ OLACAK?

Yağışın özellikle Istrancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla'da şiddetli olacağı, diğer semtlerde ise kuvvetini artıracağı, su taşkını ve göllenme hadiselerinin yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

SU BASKINLARINA KARŞI UYARI

Meydana gelebilecek olumsuz şartlara (su baskını, ani sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Büyükşehir Belediyesi birimleri bin 660 personel, 779 araç ve iş makinesi, 325 motopomp, 384 dalgıç pompa ile olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.

KAĞITHANE'DE METREKAREYE 44 KG YAĞIŞ

Boğaz çevresi ve Avrupa yakasında şiddetini gösteren yağıştan en çok Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Esenler, Bahçelievler, Silivri ve Çatalca etkilendi. Sağanak Çatalca'da metrekareye 60 kilogram yağış bırakırken, Kağıthane'ye 44, Terkos'a 28, Silivri'ye 27, Hadımköy'e 20, Başakşehir'e 15, Aksaray'a da 25 kilogram yağış düştü.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

BALIKESİR: 22

İSTANBUL: 22

İZMİR: 27

MANİSA: 28

ADANA: 30

ANTALYA: 27

ANKARA: 20

DİYARBAKIR: 31