BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.478,04
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den aşırı sıcaklık uyarısı

Yeni haftada havalar nasıl olacak sorusu merak konusu haline geldi. Meteoroloji son hava tahminine göre yarın Adana, Osmaniye ve Antalya'da insan vücudunda hissedilen sıcaklık 50 ile 60 derece arasında hissedilecek.

Abone ol

ADANA ve Osmaniye'de yarın yaşanacak hava sıcaklığının şimdiye kadar yaşanmış sıcaklığın 4 ila 6 derece üstünde olacağı belirtildi. Beklenen nem ile birlikte bu 2 ilde hissedilen sıcaklık ilçelere göre 50- 60 derece dolayında olacak.

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, Çukurova bölgesinde hafta başından itibaren daha fazla hissedilecek. Adana’da haftanın ilk iş gününde gölgede 38- 40 derece arasında sıcaklık bekleniyor. Yüzde 80 nem beklenen Adana’da, öğle saatlerinde yüzde 50 nem gerçekleşse dahi insan vücudunda hissedilen sıcaklık 50 ile 60 derece arasında olacak. Adana’nın en sıcak ilçeleri merkezde Çukurova ve Seyhan, kırsal bölgede İmamoğlu ve Ceyhan olacak.

Adana’da bu günlerde uzun yıllar ortalaması sıcaklık 34.3, en yüksek sıcaklık ise 36.6 derece olmuştu.

meteorolojiden-asiri-sicaklik-uyarisi.jpg

ANTALYA'YA KRİTİK UYARI

ANTALYA’da hava sıcaklığı pazartesi günü bu yılın rekor seviyesine ulaşacak. 39 dereceyi bulacak sıcaklık nedeniyle meteoroloji yetkilileri ’tehlikeli sıcaklık’ uyarısı yaptı. Yoğun nem ve parçalı bulutlu hava nedeniyle 3 gün güneş görmeyen kentte, turistler ve kent halkı biraz olsun rahatlamak için deniz ve havuzları doldurdu.

Hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaştığı Antalya’da yüksek nem oranı da bunaltıyor. Nem ve sıcak havadan kaçan vatandaşların adresi deniz ve havuzlar oldu. Nem oranın yüzde 80’leri aşması nedeniyle 3 gündür havada güneşin görünmediği kentte, sıcaklık ve nem oranın yüksekliği birçok sağlık sorunu açısından da tehlike arz ediyor. Türkiye’de yabancı turistin en çok rağbet gösterdiği merkez olan kentte, yine birçok ilden tatile gelen yerli turistlerle birlikte kent halkı sahillere akın ediyor. Başta Konyaaltı ve Lara plajları olmak üzere sahiller, iğne atsan yere düşmez misali dolu. Deniz suyu sıcaklığının 29 derece kaydedildiği kentteki aqualand ve havuzlarda yine aynı şekilde vatandaşın yoğun talebiyle karşı karşıya.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre ise hava sıcaklığı pazar gününden itibaren yükselmeye devam edecek. Pazar günü için 34 derece olarak tahmin edilen hava sıcaklığı, pazartesi günü 37 dereceye kadar yükselecek. Sıcaklık hafta boyunca 35 derece civarında yaşanacak. Parçalı bulutlu hava nedeniyle güneşin görünmediği kentte nem oranı yüzde 80’nin üzerine çıktı.

TEHLİKELİ SICAKLIK

Meteorolojinin bir haftalık hava tahmin raporuna bakıldığında ise pazartesi günü için sıcaklığın 37 derece tahmin edildiği Antalya’da ’tehlikeli sıcaklık’ uyarısında bulunuldu. Hafta boyunca Akseki, Gündoğmuş ve İbradı’da 34-35 derece arasında değişecek ve İbradı’da salı günü 36 derece görünecek. Alanya ve Gazipaşa’da da 35 derece dolayında olacak. Alanya ise pazartesi günü 36 dereceyi görecek. Döşemealtı’nda pazar günü 37 derece, pazartesi günü de 38 dereceye yükselecek sıcaklık 36- 37 derece dolayında seyredecek.

Merkez ilçeler Kepez ve Muratpaşa’da ise bu yılın rekor sıcaklığı pazartesi günü 39 derece olarak yaşanacak. Sıcaklık bu ilçelerde hafta boyunca da 36- 37 derecenin üzerinde seyredecek.