BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
GÜNCEL

Meteoroloji uyarmıştı: İstanbul'da şiddetli yağış ve fırtına!

İstanbul'da şiddetli yağış ve fırtına etkili oluyor. Şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçak iniş ve kalkış trafiğinde aksamalar yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da 21.40 ile 23.30 saatleri arasında, gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunmuştu. Akşam saatlerinde yapılan uyarıların ardından İstanbul'da gök gürültüsü ve ardından başlayan şiddetli yağış etkili oldu. Şimşeklerin gökyüzünü aydınlattığı İstanbul'da bazı bölgelerde de dolu yağışı görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirme ve radar verilerine göre; bugün 21.40-23.30 saatleri arasında Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası başta olmak üzere, İstanbul'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

AKOM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul da sağanak yağış, Boğaz cevresi ve Avrupa yakası tamamında gece yarısına kadar etkili olacak. Yağışlar zaman zaman kuvvetli gök gürültülü olacak. Zeytinburnu, Merter, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy ilçelerinde etkili oluyor. Yağışlar, Başakşehir,Eyüp, Sarıyer, Şişli, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerini de etkisi altına alacak. Meteorolojik tahminlere göre dolu yağışı beklenmiyor."

İSTANBUL'DA GÖKYÜZÜNÜ ŞİMŞEKLER AYDINLATTI

Uçaklar iniş yapamıyor! Hava trafiği felç

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM’un uyarılarının ardından beklenen yağışla birlikte çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı. Uzun süre boyunca etkili olan şimşekler şehrin birçok noktasında görüldü. Karanlık gökyüzünü adeta gündüze çevirenşimşekler görüntülendi.

HAVA TRAFİĞİNE YAĞMUR ENGELİ

Şiddetli yağış ve dolu nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerde kısa süreli aksamalar yaşandı. Alınan bilgiye göre, İstanbul'da akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur ve dolu nedeniyle seferlerde kısa süreli gecikmeler oldu. 

Uçaklar, 5 dakikalık süre için havalimanındaki pist başında beklerken, Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiğinin kapanmadığı bildirildi.  Bazı uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Bu sırada tarifeli bir uçak pisti pas geçti. 

Hava trafiği daha sonra normale döndü. 

Sitene Ekle