BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL  /  HAVA DURUMU

Meteoroloji uyarmıştı: İstanbul'da şiddetli yağış ve fırtına!

İstanbul'da şiddetli yağış ve fırtına etkili oluyor. Dün akşam saatlerinde şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçak iniş ve kalkış trafiğinde aksamalar yaşandı. Kent genelinde yağışlar nedeniyle trafik aksadı bazı bölgelerde su baskınları meydana geldi.

Abone ol

İSTANBUL'da önceki gün beklenen şiddetli yağış ve fırtına dün akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. İstanbul'da hava trafiğinde zaman zaman aksamaların neden olduğu yağışlı hava, il genelini etkisin altına alırken, bazı bölgelerde sel baskınları meydana geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün akşam saatlerinde İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunmuştu. 

ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Bu uyarıdan saatler sonra Marmara'yı etkisi altına alan yağışlar İstanbul'da etkili olmaya başladı. Sağanak ve dolu başta Esenler, Eyüp, Güngören, Ümraniye, Kartal, Maltepe, Silivri, Beykoz, Tuzla, Sultangazi, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy ve Silivri olmak üzere yağış İstanbul genelinde etkisini sürdürdü. 

DOLU YAĞIŞINA DİKKAT

Şiddetli yağmur, yerini zaman zaman dolu yağışına bıraktı. Yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Bazı bölgelerde sürücüler araçlarını yol kenarına çekip yağışın dinmesini bekledi.

Vatandaşlar iş yerlerine ve evlerine su girmesini önlemek için kum torbalarıyla önlem almaya çalıştı.

Bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastığı, tahliye için itfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.


METEOROLOJİ’DEN BİR SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI DAHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da saat 23.30 ile 01.00 saatleri arası için yeni bir sağanak yağış uyarısında bulundu.

Yapılan açıklama şöyle:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirme ve radar verilerine göre; bu gece İstanbul Avrupa Yakası ve Boğaz çevresinde etkili olan yağışın ardından, 23.30 - 01.00 saatleri arasında Marmara Denizi üzerinden gelen yeni bir yağışlı kütlenin İstanbul’da yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağışa yol açması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

AKOM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul da sağanak yağış, Boğaz cevresi ve Avrupa yakası tamamında gece yarısına kadar etkili olacak. Yağışlar zaman zaman kuvvetli gök gürültülü olacak. Zeytinburnu, Merter, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy ilçelerinde etkili oluyor. Yağışlar, Başakşehir,Eyüp, Sarıyer, Şişli, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerini de etkisi altına alacak. Meteorolojik tahminlere göre dolu yağışı beklenmiyor."

Şiddetli yağışlar İstanbul'u fena vurduŞiddetli yağışlar İstanbul'u fena vurduŞiddetli yağışlar İstanbul'u fena vurduŞiddetli yağışlar İstanbul'u fena vurduHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 HAVA TRAFİĞİNE YAĞMUR ENGELİ

Şiddetli yağış ve dolu nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerde kısa süreli aksamalar yaşandı. Alınan bilgiye göre, İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur ve dolu nedeniyle seferlerde kısa süreli gecikmeler oldu. 

Uçaklar, 5 dakikalık süre için havalimanındaki pist başında beklerken, Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiğinin kapanmadığı bildirildi.  Bazı uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Bu sırada tarifeli bir uçak pisti pas geçti. 

Hava trafiği daha sonra normale döndü.