BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji uyardı! Önce fırtına sonra kar

Yeni günde hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek?

Abone ol

Meteoroloji özellikle perşembe günü etkisini gösterecek kar yağışına karşı uyardı. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden hava sıcaklık tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) ve Adana'nın kıyı kesimlerinde (Yumurtalık ve Karataş) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli sağanak, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

FIRTINA UYARISI

Marmara'da fırtına, Kuzey Ege'de kuvvetli fırtınanın cuma gününe kadar etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Marmara'da bugün akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan hızı saatte 75 kilometreye ulaşacak fırtına esecek. Fırtına, etkisini cuma günü kaybedecek.

Kuzey Ege'de ise bugün başlayan ve cuma gününe kadar etkili olacak kuvvetli fırtınanın saatteki hızı 90 kilometreye kadar çıkabilecek. Fırtına nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Öte yandan, Balkanlardan gelecek soğuk havanın etkisi altına girecek Güney Marmara'nın özellikle yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının 8 dereceye varan düşüşler göstereceği bölgede, Balıkesir'de 2, Bursa'da ve Çanakkale'de 3, Yalova'da ise 4 dereceye inmesi bekleniyor.

Yarından itibaren bölgedeki gece sıcaklıklarının sıfırın altında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) ve Adana'da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli sağanak, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, yerel su baskını, görüş mesafesinde azalma, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

PERŞEMBE KAR GELİYOR

screen-shot-2012-12-19-at-10.29.42-am.png

screen-shot-2012-12-19-at-10.29.53-am.png

TUNCELİ'DE 269 KÖY YOLU KAPANDI

Tunceli'de, kar yağışı nedeniyle 269 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il merkezi ve ilçelerde 2 gün önce başlayan kar yağışının etkisini artırarak sürdüğünü belirtti.

Kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 35, Çemişgezek'te 28, Hozat'ta 21, Mazgirt'te 58, Nazımiye'de 18, Ovacık'ta 29, Pertek'te 42 ve Pülümür'de 38 olmak üzere toplam 269 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığını bildiren Şimşek, ''Sekiz karla mücadele ekibimiz arazide, karla mücadele çalışmasını aralıksız devam eden kar yağışına rağmen yürütüyor'' dedi.

VAN, BİTLİS, MUŞ'TA HAYAT FELÇ

Van, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 309 köyle ulaşım sağlanamıyor.Van İl Özel İdaresi Karla Mücadele Birimi'nden alınan bilgiye göre, kentte önceki gün etkili olan kar yağışı sonrası Van merkez ve ilçelerde ulaşıma kapanan 218 köy yolundan 139'u iki gün süren çalışmayla açıldı.

Halen 79 köy yolunun kardan kapalı bulunduğu kentte, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarının 80 iş makinesi ve 150 personelden oluşan 15 ekip ile aralıksız sürdüğü bildirildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi yetkilileri de kar yağışı nedeniyle Van-Bahçesaray karayolunun Çatak yol ayrımından sonraki bölümünün ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin, olumsuz hava koşulları nedeniyle henüz çalışma başlatamadığını kaydetti.

-Bitlis-

Kar yağışı ve tipi nedeniyle 85 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis'te de yolların ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Kar kalınlığının kent merkezinde 70, yüksek kesimlerde ise 80 santimetreye ulaştığını bildiren yetkililer, belediye ve karayolları ekiplerinin de yollarda kar temizleme çalışması yürüttüğünü belirtti.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

-Muş-

Muş'ta önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, kent merkezi ve ilçelere bağlı 145 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmaların 13 ekiple sürdürüldüğünü belirterek, aralıksız süren kar yağışı nedeniyle açılan köy yollarının tekrar ulaşıma kapandığını söyledi.

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise Muş-Bingöl karayolu Buğlan Geçidi, Muş-Erzurum karayolu Seferek Geçidi ile Muş-Kulp karayolu Kozda Dağı mevkilerinde ekiplerin yol temizleme çalışması yürüttüğünü ifade etti.

Kar kalınlığının kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreyi bulduğu ve kar yağışının hafta boyunca devam edeceği kaydedildi.

MUĞLA'DA SAĞANAK HAYATI FELÇ ETTİ

Muğla'da son 24 saatte metrekareye 59,2 kilogram yağış düştüğü bildirildi.Kentte iki gündür aralıklarla devam eden yağış, gece etkisini artırarak sürdü. Yağış nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi, Düğerek ve Karabağlar mahallelerindeki tarım alanları ve bazı yollar su altında kaldı. Yağmur nedeniyle vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Etkili yağış nedeniyle kentte maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi, polis ekipleri trafiğin aksamaması için kavşaklarda önlem aldı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye, sağanak sonucu kentte son 24 saatte metrekareye 59,2 kilogram yağış düştü. Yağışın gün boyunca devam edeceği ve yarından itibaren etkisini kaybedeceği bildirildi.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL OLDU

İstanbul-Sivas uçak seferleri, Sivas'taki olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildi.Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 09.50'de yapılması gereken TK-2662 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve saat 12.10'da Nuri Demirağ Havaalanı'ndan yapılması planlanan TK-2663 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçuşlarının, Sivas'taki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Ayrıca Pegasus Hava Yolları'nın saat 06.20'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılması planlanan PC-250 sefer sayılı İstanbul-Sivas ve saat 08.00'de Nuri Demirağ Havaalanı'ndan yapılması gereken PC-251 sefer sayılı Sivas-İstanbul uçuşlarının da olumsuz hava şartları nedeniyle gerçekleştirilemediği belirtildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; Kıyı kesimşlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-70 km/s), şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa, Serik) ve Adana'da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Anamur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı kesimlerde yer yer güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde toz taşınımı görülmesi tahmin ediliyor.