BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji uyardı Ankara'da kar başladı

Ankara'da günlerdir beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Yoğun kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Bu arada Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiğini duyurdu.

Abone ol

ANKARA'da yoğun kar etkili olmaya başladı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar, trafikte aksamalara neden oldu. Kar yağışının bu gecede devam edeceği beklenirken İstanbul'da da karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtilirken vatandaşların dikkatli olması istendi.

Günlerdir beklenen kar yağışı Ankara'da etkili olmaya başladı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak sürdürüyor. Elmadağ ve Kızılcıhamam ilçelerindeki kar kalınlığı şimdiden 10 cm'ye ulaşırken, Ankara'da Çankaya ve Keçiören ilçeleri beyaza büründü.

ANKARA İÇİN KAR TATİLİ

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara'da yarın 29 Aralık Perşembe okulların tatil ilan edildiğini resmen açıkladı. Ankara Valisi Ercan Topaca açıklasında, "Sevgili öğrenciler, kar yağışı dolayısıyla 29/12/2016 tarihinde, okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir. Hepinize iyi tatiller dilerim" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL İÇİN AÇIKLAMA

Meteoroloji dün de İstanbul için kar uyarısı yapmıştı. Verilen bilgiye göre İstanbul'da bu geceden itibaren karla karışık yağmur bekleniyor. Yağışın perşembe akşamı, cuma ve cumartesi günleri aralıklarla il genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışları şeklinde etkili olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, "Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin iç ve yüksek kesimlerinde 5 - 10 cm kadar örtü yapabileceği bekleniyor" denildi.

BURSA, BALIKESİR, YALOVA, SAKARYA...

Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce ve Karabük'te etkisini artıracak yağışların şehir merkezlerinde bu gece genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek rakımdaki ilçeler ile Bilecik, Bolu ve Karabük çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların, yarın öğle saatlerinden itibaren il merkezlerinde de kar yağışına dönmesi ve cuma günü sabah saatlerine kadar yer yer yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği öngörülüyor. Kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte zaman zaman tipi şeklinde etkisini devam ettirmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

ANTALYA, MERSİN, ADANA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya’nın doğusu ve Mersin ile Adana çevrelerinin sahil kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışla iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, yoğun kar ve kuvvetli yağış nedeniyle su baskını ve çığ tehlikesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"Bugün akşam saatlerinden sonra Antalya’nın doğusunda etkisini arttıracak yağışların yarın (Perşembe) akşam saatlerine kadar Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin ve Adana çevrelerinde sahil kesimlerinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75 kg/metrekare); iç ve yüksek kesimlerde (1000 metre rakım üzerindeki yerler) yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtınanın da beklendiği, geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışlarının yaşandığı bölgede yeni kar yağışlarıyla birlikte, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi, çatı çökmesi, tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

BOLU'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesimlerinde kar yağışı başladı.Sabah saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, yerini öğleden sonra kar yağışına bıraktı. Kar yağışı TEM Otoyolu'nun Bolu Batı Gişeleri, Dağkent Viyadükleri, Elmalık, Abant Gişeleri, Bolu Dağı Tüneli, Bolu Dağı Viyadükleri mevkilerinde etkili olurken, D-100 Karayolu'nun da yine Abant Kavşağı, Bolu Dağı Polisevi, Karanlıkdere, Bakacak ve Seymenler mevkilerinde etkisini sürdürüyor. Karayolları ekipleri kar yağışının etkili olduğu otoyol ve karayolu güzergahlarında tuzlama çalışmasına başladı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri güzergahta seyir halinde bulunarak, sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalarına karşı uyarıyor.