BIST 9.509
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,41
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji tahminleri hava durumu nasıl olacak

Meteoroloji son hava tahminlerine göre bazı iller kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıldı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere hava durumu nasıl olacak?

Abone ol

Hava durumu tahminlerine bakmadan dışarıya çıkmayın. Sağanak yağış başta İstanbul olmak üzere bazı illerde etkili olacak. İşte meteorolojiden son hava tahminleri...

meteoroloji-uyardi-hava-tahminlerinde-kuvvetli-yağiş-var.jpg

İstanbullular öğle saatinde aniden bastıran sağanak yağışa yakalandı. İstanbul'da etkili olan yağış birçok yolu trafiğe kapadı. Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağış beklenilen illeri uyardı. Batı Karadeniz için "Çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış" uyarısı yaptı.

meteoroloji-uyardi-hava-tahminlerinde-kuvvetli-yağiş-var.20150912145019.jpg

İşte meteorolojiden yapılan son değerlendirmeler...

Gök gürültülü sağanak yağış beklenen ülkemiz yeni bir soğuk hava dalgasına girmek üzere. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara ve diğer iller için yağış uyarısı yaptı.

İstanbul'da hafta sonu için yapılan uyarıların ardından beklenen yağmur geldi. Günün ilk ışıklarından itibaren görülen yağmur bulutlarının ardından öğle saatlerine doğru gök gürültülü sağanak yağış başladı.

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'de halen devam eden kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kastamonu ve Sinop çevrelerinde etkisini artırarak öğleden sonra ve akşam saatlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlara neden olabileceğini açıkladı.

meteoroloji-uyardi-hava-tahminlerinde-kuvvetli-yağiş-var.20150912145107.jpg

ANKARA'DA KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara radarından alınan son görüntüler ve yapılan değerlendirmelere göre; halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği açıkladı.

İSTANBUL BUGÜN SELE TESLİM

İstanbul’da etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Beykoz - Riva yolundaki Soğuksu Viyadüğü’nü su bastı. Yol trafiğe kapandı. Yolda mahsur kalan araçlarda kalanları kurtarma çalışması sürüyor.

meteoroloji-uyardi-hava-tahminlerinde-kuvvetli-yağiş-var.20150912153334.jpg

Anadolu ve Avrupa yakasında bazı ilçelerde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kağıthane Cendere Caddesi sağanak yağış nedeniyle adete göle döndü. Trafikte seyreden sürücüler ise göle dönen yolda ilerlemekte güçlük çekti.

meteoroloji-uyardi-hava-tahminlerinde-kuvvetli-yağiş-var.20150912153351.jpg

THY'NİN BAZI SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'da aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu yağışı dün hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Kümülonimbus olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı ve havada dakikalarca tur atmak zorunda kaldı. Hava trafiğini düzenlemek adına Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri yoğun çaba sarf ederken pilotlar, kötü hava koşullarının olduğu koordinatları kontrolörlere bildirdi. Pistler, hava şartlarına göre değiştirildi.

meteoroloji-uyardi-hava-tahminlerinde-kuvvetli-yağiş-var.20150912153537.jpg
Şiddetli yağış uçuş iptallerine de neden oldu. Meteorolojik şartlar gereği her iki havalimanının da pist kapasitesi düşürülünce Türk Hava Yolları 30 seferini iptal ettiğini duyurdu. THY ayrıca yağış nedeniyle seferlerde yaşabilecek olası gecikmeler için yolculardan havalimanına gelmeden önce bilgi almalarını istedi.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ YAPILAMIYOR

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, 15.00 Kartal-Yalova Deniz Otobüsü, 15.25 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü ve 17.00 Yalova-Kartal Deniz Otobüsü seferleri yapılamayacak.

Ayrıca 13.00 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, 13.15 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 14.30 Kumla-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferleri de yapılamadı.