BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji Balıkesir, Antalya, Mersin ve İzmir için alarm üstüne alarm geçiyor

Meteoroloji işleri müdürlüğünden bugün gelen son dakika uyarıları Balıkesir, Çanakkale , İzmir, Aydın, Manisa, Antalya, Mersin ve Muğla illeri için oldu. İstanbul ve marmara bölgesi için de fırtına alarmı var.

Abone ol

Karakış kapıyı çalmaya başlarken Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden uyarılar arka arkaya geliyor. Son hava durumu tahminini yayınlayan meteoroloji 8 il için alarm verdi. Marmara bölgesi ve İstanbul için de çok önemli bir uyarı var. Trakya'da ise karla karışık yağmurun etkili olacağı bildiriliyor.

Meteoroloji tahminine göre Balıkesir, Çanakkale , İzmir, Aydın, Manisa, Antalya, Mersin ve Muğla illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini artırıp daha da kuvvetlenecek. Sel baskınları ve yıldırım düşmeleri bu illerde görülebilir. Antalya'nın Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya ilçelerindeki yağışın daha da şiddetli olacağı uyarısı var. Meteorolojinin geçtiği son alarmda ise Muğla'nın il merkezi ve Marmaris ilçesi ile Antalya'nın Manavgat ilçelerinde taşkın tehlikesi bulunuyor denildi.

İSTANBUL'A ÖNEMLİ UYARI : Bir çok bölgede şiddetli yağış görülürken İstanbul ve Çanakkale için şiddetli fırtına alarmı verildi. Rüzgar bugün öğle saatlerinden sonra poyraza dönerek kuvvetini arttıracak. İstanbul ve Çanakkale başta olmak üzere Marmara'nın Batısı ve Kuzey Ege'de Perşembe gece saatlerine kadar şiddetli fırtına görülecek. Meteoroloji çatı uçmalarına ve ağaç devrilmelerine sebep olabilecek şiddetteki fırtına için dikkatli olunmasını istedi.