BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.427,99
HABER /  MEDYA

Metehan Demir'den askere cevap

Genelkurmay dün Hürriyet'in manşetinde yer alan haberi yalanladı ama Metehan Demir haberinin doğru olduğunu söylüyor.

Abone ol

Dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın hazırladığı belirtilen Balyoz darbe planıyla ilgili önemli bir iddia dün tartışmaların odağına yerleşti.

Hürriyet Gazetesi'nin Metehan Demir imzasıyla verdiği 'İşte kozmik belge' haberine göre Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri kurmay başkanı olduğu dönemde 'Balyoz'u rapor etmişti.  Genelkurmay haberi yalanladı ancak Hürriyet ve haberi yapan Metehan Demir haberin arkasında duruyor.

Bugün Star gazetesinde

İşte Tayyar'ın yazısından Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir'in, Genelkurmay'ın yalanladığı haberinin nasıl arkasında durduğunu anlatan o bölüm:

Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı bünyesinde gerçekleştirildiği iddia olunan Balyoz darbe seminerinden dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ve Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un bilgisinin olup olmadığıdır.

Daha önce belgelerini yayınlamıştık. Genelkurmay’daki kayıtlara göre; seminerin planlayıcısı ve koordinatör makamı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, icra makamı ise 1. Ordu Komutanlığı gözüküyor. Seminerin amacı ise özetle Ertuğrul Harekat Planı’nı geliştirmek ve uygulamaya dönük hazırlıkları gözden geçirmek...

Hilmi Özkök, daha önce kendisiyle yaptığım konuşmada, Genelkurmaya sunulan seminer özetinde, basına yansıyan Balyoz darbe senaryosuyla ilgili notların olmadığını söylemişti. Bu ifadeler, Balyoz’un Genelkurmay’ın bilgisi dışında bir çalışma olduğu, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın plan dışına çıktığı iddiasını tetiklemişti.

Nitekim dün Hürriyet’in sürmanşetten Metehan Demir imzasıyla verdiği “İşte Kozmik Belge” başlıklı haberde, dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “plan dışına çıkıldığı” iddiasına ilişkin rapor düzenlediği belirtiliyordu.

Çok geçmeden Genelkurmay bu haberi tekzip etse de haberin yazarı Metehan Demir’le konuştum, “Yazdıklarımın arkasındayım” dedi.