BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.478,61
HABER /  GÜNCEL

Mete Yarar'a silahlı saldırı işte son durumu

İSTANBUL Suadiye'de Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'a silahlı saldırı düzenlendi. Mete Yarar'ın sağlık durumu nasıl? İşte gelen son dakika haberler...

Abone ol

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, İstanbul Suadiye'de 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Son dakika haberine göre, Mete Yarar'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından Mete Yarar'dan Twitter hesabı üzerinden bir açıklama geldi. Yarar, "Şu anda iyiyim. Merak etmeyin" mesajını paylaştı.

ALACAK VERECEK MESELESİ ÇIKTI

Güvenlik uzmanı Mete Yarar'ın oğlunun Suadiye'de bulunan mimarlık ofisinde eski ortağından alacağı olduğu tespit edildi.

Olay günü sabah saatlerinde arayan borçlular, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi. Oğlu yerine buluşmaya kendisi giden Mete Yarar, iki kişiyle bir süre görüştü. Bu sırada şüpheliler senetleri görmek istedi.

Mete Yarar'ın elinden senetleri alan şüphelilerin, masadan hızla kalkarak kaçmaya kalktıkları, bu sırada birinin silahını çekerek 6 el ateş ettiği tespit edildi. Mete Yarar'ın da kovalamaca sırasında iki el havaya ateş ettiği belirlendi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Mete Yarar'a saldırı haberini ilk İzzet Çapa Twitter'daki hesabından duyurdu. Saldırı sonrası polislerin olay yerine intikal ettiğini yazan Çapa, Mete Yarar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi. Yarar'ın saldırıya kendi ruhsatlı silahıyla karşılık verdiği dile getirildi. Çapa, sosyal medya hesabı üzerinden şunları yazdı:

"Suadiye'de @meteyarar 'a biri silahlı iki kişi tarafından ateş açıldı. Mete Yarar saldırıdan yara almadan kurtuldu. Sağlık durumu gayet iyi. Polisler olay yerine intikal etti. Saldırı muhtemelen öldürme amaçlı. Ancak kurşunlardan hiçbiri Mete Yarar'a isabet etmedi. Büyük bir şans eseri ilk iki kurşun patlamadı. Üçüncü kurşun da isabet etmedi. Mete Yarar ateş edenlere ruhsatlı silahıyla karşılık verdi. Mete Yarar ifade vermek üzere polis merkezine gitti. Kimlikleri belirlenen saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı."

METE YARAR KİMDİR?

Mete Yarar, 1967 yılında Samsun’da doğmuştur. 1984 yılında Kara harp okulundan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 20 yıl boyunca silahlı kuvvetlerin çeşitli birimlerinde görev yaptı. En son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesinde iken 2004 yılında emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı.

Mete Yarar, TSK’da görev yaptığı zaman diliminde 10 yılı aşkın bir süre doğu ve güneydoğu’da hizmet etmiş, sınır ötesi operasyonlarda yer almıştır. En son bulunduğu görev de 2003'teki, Türk askerlerinin kafasına çuval geçirilen bölgedeki Kuzey Irak'tır. 2004'te ayrılır ayrılmaz dış ticaret yapmaya başladı.İlk şirketi Irak'la ilgiliydi. Daha sonra kurduğu kendi şirketinde ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinde risk analizleri hizmeti verdi. Bölgenin güvenliği, siyasi çalkantılar, savaş riski, iç karışıklarla ilgili analizler yaptı. 2004'ten beri özellikle Irak'ta şirket kuran ve o bölgede yatırım yapan neredeyse herkese hem uluslararası hem de ulusal şirketlere danışmanlık yaptı. Basın yayın organlarında güvenlik uzmanı sıfatıyla köşe yazarlığı ve programlar yaptı.

Mete Yarar, özel sektörde lojistik, işletme ve basın-iletişim alanlarında danışmanlık yapmaktadır. Mete Yarar, evli olduğu eşinden boşanmıştır. Bir oğlu vardır. 2015 yılında 60 Yıllık İttifakta Son Gün isimli kitabu yayınlanmıştır.