BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  GÜNCEL

Mete Yarar gösterdi şehit Derik kaymakamının evi!

DERİK Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk PKK saldırısında şehit düştü. Muhammet Fatih Safitürk çok zor şartlar altında hizmet vermişti. Bunu da bakın Mete Yarar bir belgeselde göstermişti.

Abone ol

MARDİN Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk çok zor şartlar altında görev yaparken şehit düştü.

Terör bölgesindeki görev yerine eşini ve küçük oğlunu da götürmüştü. PKK geçen yıl ilçeye yönelik çok ağır bir saldırı başlatmış ve alt yapıyı tamamen çökertmişti. Kaymakamın küçük oğlu o saldırılarda bombalar patlatıldığında balon patlıyor sanıyordu.

SURLARLA ÇEVRİLİ EVDE YAŞADI

PKK'nın hedefindeki ilçede Muhammet Fatih Safitürk de bir numaralı hedefleriydi. Kaymakamın evi bu sebeple baştan sona değiştirildi, etrafına sur gibi duvarlar dikildi. Kaymakam ve eşi o duvarların ardında ilçeye hizmet etmeye çalıştılar.

Kaymakamın eşi de Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeniydi. Fatih Safitürk 'dayanamazsan seni göndereyim' demişti ama o 'oğluna hasret bırakamazdım' diyerek gitmemişti. 

METE YARAR YAYINLAMIŞTI

Mete Yarar TRT için çektiği belgeselde Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safıtürk'ün evine gitmiş ve eşiyle konuşmuştu. Eşinin anlattıklarını bir dinleyin deriz;

Kaymakamın öğretmen olan eşi, o konuşmada hendek kazılan fotoğrafları sayfalarında paylaşan öğrencilerinden etkilenip onlara hitaben yazdığı mektubu okuyor.

"YAZIK OLUYOR DERİK'E"

İşte o mektuptan bir bölüm:

"İlçeyi bas, her yeri mayınla, cami hoparlöründen şarkı dinlet. Hiç Allah'tan korkulmaz. Kutsalımıza bari dokunma. Yazık oluyor Derik'e. O kaldırım taşlarını söktünüz o çamurda siz yürüyeceksiniz. O evlerde biz oturacaksınız. İçiniz acımaz mı yıkıp barikat kurarken. O bombalardan yüreği titreyen yavrular da sizin. Ben üzülüyorum Beritanıma, Rojinime, Bahozuma siz nasıl üzülmez de bunları yaşatırsınız? Yapacağınız en iyi mücadele onları iyi yetiştirmek varsa bir hak gaspınız hukukla savunmalarını sağlamak. Hendek kazdırıp, arkasına sığınarak nasıl bir gelecek hazırlamayı düşünüyorsunuz. Vah ki ne vah! Canım yavrularım aramıza mayınlar, bombalar, barikatlar giremez. "