BIST 9.506
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.490,21
HABER /  GÜNCEL

Mete Yarar'dan flaş Gaziantep iddiası

Mete Yarar 'Fırat Kalkanı' operasyonunu ve Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Abone ol

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Gaziantep'te düğüne yapılan terör saldırısının ardından yaşanabilecekleri değerlendirdi.

Hain saldırı için "Acı bir tablo var. Bunlar sinir uçları. Gruplara saldırı yapıyorlar." diyen Yarar, "Antep'i bilenler bilir, önemli bir grubun olduğu yere saldırdı. Arkasından şunu yapacaklar, aksi bir saldırı daha yapacaklar. Eline kalaşnikof tutturacaklar, çok önemli bir mahallede misilleme yapacaklar. Sanki o saldırı öbürleri yapmıştı da, bak ben de sana misillemek yapıyorum diyecekler. Herkes üslubuna dikkat etmeli. Ölenlerin kimliğine, mezhebine baktığımızda adamların ateşine odun taşıyorsunuz." diye konuştu.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar 'Fırat Kalkanı' operasyonunu tüm yönleriyle Habertürk TV'de Veyis Ateş'e değerlendirdi.

"Bundan sonra şöyle yapacaklar. Önce toplumu geriyorlar. İnsanın yüreğini hoplatacak, sinir uçlarına saldıracak demiştim. Antep'teki saldırıya baktığında bir düğün. Bir annenin 4 tane evladı hayatını kaybetti. Acı bir tablo var. Bunlar sinir uçları. Gruplara saldırı yapıyorlar. Belli gruplara. Bir müddet bunun üzerine oynayacaklar. Biz uyanık olduğumuzda oyun yapmaktan vazgeçiyorlar. Hep beraber haykıracağız, sizin oyununuzu görüyoruz. Engelleyemiyor olabiliriz. Bu güvenlik güçlerinin sıkıntısı. Biz toplum olarak bunu bildiğimizi göstermeliyiz.

Antep'te düğüne saldırdı. Antep'i bilenler bilir, önemli bir grubun olduğu yere saldırdı. Arkasından şunu yapacaklar, aksi bir saldırı daha yapacaklar. Eline kalaşnikof tutturacaklar, çok önemli bir mahallede misilleme yapacaklar. Sanki o saldırı öbürleri yapmıştı da, bak ben de sana misillemek yapıyorum diyecekler. Herkes üslubuna dikkat etmeli. Ölenlerin kimliğine, mezhebine baktığımızda adamların ateşine odun taşıyorsunuz."

"KARADENİZ'E NEDEN OYNUYORLAR?"

"Elazığ ve Gaziantep hassas kentlerdir. Damar anlamında. Elini dilini büktüremeyeceğin, teröre karşı tavır koyan şehirlerdir bunlar. Bu yaşananın arkasından bir darbe yaptığın ve ona saldırdığında olay farklı yere gidebilir. Dikkat et, Kardeniz'e neden oynuyorlar? Ben Karadeniz otobanında hiç şehit hatırlamam. Ordu, Trabzon, Artvin, Samsun buralarda eylemlere başladıklarında toplumu gerecek ve arkasından da beraber yaşadığımız fındık toplayan insanlar var. Bunların üzerine oynamaya başlayıp bakın biz beraber yaşayamıyoruzun altyapısını oluşturmaya başlayacaklar. 1 sene boyunca barikatlar önünde bizi yoran zihniyet, bunu da yapar. Sakın kimse bu kadar da değiller demesin"

"KENDİ İNSANINI ÖLDÜRMEKTEN ÇEKİNMEYEN ÖRGÜT, BUNUN 10 KATINI YAPAR"

"Havuz problemleri vardır ya. Mesele havuza ne kadar su doldurulduğu değil, bizim suyu ne kadar boşalttığımızdır. Bugün Kılıçdaroğlu'na saldırı yapıldı. AK Parti'den heyet gitti geçmiş olsun dediler. Buraya su taşıyanlara biz su taşımayacağız. Bu suyu boşaltmaya çalışacağız. Bu hareketler doğru hareketler. Onlar su taşımaya devam edecek. Biz dolmasına izin vermeyeceğiz. Darbe yapmaya, barikatlar önünde kendi insanlarını öldürmekten çekinmeyen örgüt, bunun 10 katını da yapar"