BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Mete Yarar canlı yayında açıkladı! Süleyman Şah Türbesi...

Güvenlik uzmanı Mete Yarar canlı yayında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Yarar, Süleyman Şah Türbesi'nin eski yerine götürülmesi gibi bir plan olduğunu iddia etti.

Abone ol

Canlı yayında Fırat Kalkanı operasyonunu yorumlayan güvenlik uzmanı Mete Yarar, Menbiç'teki PYD hedeflerinin vurulduğunu söyledi.

Yarar, Menbiç alındığında Süleyman Şah Türbesi'nin eski yerine götürülmesi gibi bir plan olduğunu iddia etti.

TVNET'te 'Karşı Karşıya' programında konuşan güvenlik uzmanı Mete Yarar, El Bab'ın hem doğu hem de batıdan kuşatıldığını belirterek, "Şu an Menbiç bölgesindeki PYD hedefleri vuruluyor" dedi.

El Bab operasyonu hakkındaki izlenimlerini de anlatan Yarar, "Hem doğu hem de batıdan kuşatılmış durumda" diye konuştu.

Mete Yarar'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Harekat çok dar bir alanda büyük bir organizasyonla yapılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden önce Özgür Suriye Ordusu'nun morali bozuktu. Şu anda bir hibrit savaşı yürütüyoruz. Hibrit savaşında alanı 3 boyutlu görebiliyorsan bu savaşı kazanırsın. Menbiç alındığında Süleyman Şah Türbesi'nin eski yerine götürülmesi gibi bir plan var.

'BİRÇOK OPERASYON FİDAN DÖNEMİNDE YAPILDI'

Bölgedeki birçok operasyon Hakan Fidan döneminde yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugüne kadarki karşılaştığı en büyük alan El Bab. El Bab, hem doğu hem de batıdan kuşatılmış durumda. Şu an Menbiç bölgesindeki PYD hedefleri vuruluyor. Fırat Kalkanı'ndan sonra herkes Türkiye ile iletişime geçmeye başladı.

TÜRKİYE KENDİSİNE SORUN ÇIKARTACAK GÜÇ İSTEMİYOR'

Her gün santim santim sürekli ilerleyen birlikler göreceksiniz. Türkiye, sınırında kendisine bir sorun çıkartacak güç istemiyor. Bölge halkının PYD'ye karşı büyük bir öfkesi var. Türkiye'nin iç sorunları ile dış sorunları birbirinden ayrılamaz.