BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,70
HABER /  POLİTİKA

Mesut Yılmaz'ın hayalindeki iktidar

Yılmaz aklındaki iktidarın ipuçlarını verdi. İşte Mesut Yılmaz'ın AK Parti'yi bitirip yeni iktidar profili çizdiği o açıklaması;

Abone ol

Eski başbakanlardan, Demokrat Parti (DP) Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, şu anda seçim yarışının hala üçlü bir yapıda olduğunu belirterek, ''AK Parti, CHP ve MHP arasındaki yarışı dörtlü yapıya dönüştürmek istiyoruz. Bir yanlış yapmazsak bunu başaracağız'' dedi.
Mesut Yılmaz, Rize'de esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz,Yapılacak ilk seçimlerde yapının üçlü veya dörtlü de olsa AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını savunan Yılmaz, ''Belki hala birinci parti olabilir, ama iktidar çoğunluğunu elde edemez. Dolayısıyla iktidarı kaybeder. Çünkü diğer partilere karşı izlediği uzlaşmaz görüntü, başka bir parti ile hükümet ortaklığı kurmasına engel. Kaldı ki diğer partilerin AK Parti'ye yönelttiği suçlamalar böyle bir işbirliğinin mümkün olmadığını gösteriyor.

YILMAZ'A GÖRE CHP-MHP İKTİDARI

Böyle bir seçimde en muhtemel sonuç CHP-MHP ortaklığıdır. Dörtlü bir seçimde çok daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Ama ben AK Parti'nin hiçbir şekilde tek başına iktidarını görmüyorum. Türkiye bir iktidar değişikliğinin arifesindedir. Bunun da AK Parti'nin devlet imkanlarını seferber ederek değiştirebileceği bir sonuç olmadığını düşünüyorum'' diye konuştu.

ÇİLLER'LE GÖRÜŞMEDİM

Tansu Çiller'in DP'ye destek vereceği şeklindeki bazı görüşleri nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine Yılmaz, şunları söyledi:''Tansu Çiller ile direkt temasım yok. Ama söylediklerini basından takip ediyorum. Benim değerlendirmem geçmişteki gelişmeleri doğru yorumladığı, beklentilerinin geçmiştekinden çok farklı olduğu şeklinde. Türk siyasetine aşağı yukarı benzer açılardan bakıyoruz. Kendisi de DP'ye katılırsa memnun olurum. Bize bundan sonra düşen görev birinci planda değil, ikinci planda durup Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan yetenekli dinamik genç kadrolara destek olmak. Görebildiğim kadarıyla o da aynı açıdan bakıyor. Dolayısıyla geçmişte olmayan ortak paydaya sahip olduğumuzu düşünüyorum.''

KILIÇDAROĞLU, KARARLI, SAYGILI MÜTEVAZİ

Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun zaman zaman görüş alışverişinde bulunduğu, önemli bürokratik görevler yapan bir kişi olduğunu kaydederek, ''Halkın önce kendisi ile bütünleşmiş, ama sonra tepeden bakan karizmatik lider tipinden artık yorulduğunu düşünüyorum. Kılıçdaroğlu'nun temsil ettiği sakin, mütevazi ama kararlı, devlete saygılı, dürüst imajın vatandaşın arasında uygun olacağını düşünüyorum. Bu yeni imaj halkın beklentileri ile örtüştü ve CHP'ye önemli hareketlilik sağlayabilir'' dedi.