BIST 9.723
DOLAR 32,54
EURO 34,82
ALTIN 2.443,17
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mesut Ucatenik'in resim sergisi Yeşilköy'de

Mesut Ucatenik’in yağlı boya resimlerinden oluşan ikinci kişisel sergisi 8 Şubat akşamına kadar Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Abone ol

Mesut Ucatenik’in yağlı boya resimlerinden oluşan ikinci kişisel sergisi 8 Şubat akşamına kadar Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde sanatseverlere kapısını açık tutacak. Bakırköy’ün değil İstanbul’un Türkiye’nin en önemli kültür kapısını açık tutacak.

Bakırköy’ün değil İstanbul’un Türkiye’nin en önemli kültür sanat ilçelerinden biri olduğunu dile getiren Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de sanata ve sanatçıya verdikleri desteğin devam edeceğini belirterek Yeşilköy Sahilde bulunan Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde ziyarete açılan sergiye tüm sanatseverleri davet etti.

buyuk.20140204130307.jpg 

MESUT UÇATENİK KİMDİR?

1952 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Pertevniyal Lisesini bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazanmıştır. Ve bu bölümü başarıyla bitirmiştir. 1972 ile 2012 yılları arasında sigortacılık yapmıştır.
Eğitim ve pazarlama alanında birçok alanda eğitimler verip, bu alandaki öncü gelen şirketlerde yöneticilik yapmıştır.

Sanat alanında, tiyatro, oyunculuk ve TSM koro üyeliği, fotoğraf ve resim çalışmaları uzun yıllardır devam etmektedir. Kaligrafik yazı üzerine çalışmaları mevcuttur. Karakalem ve yağlı boya çalışmalarını sürdürmektedir.

Yağlı boya resimlerini; Natürmort, peyzaj , portre üzerine ağırlıklı olarak çalışmaktadır.

Emekli olup evli ve 2 kız çocuğu babasıdır.

buyuk.20140204130405.jpg