BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Mesut Özil’e göre Türkiye ne yapmalı ?

Almanya’nın Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil, "Türkiye takım ruhu oluşturmalı. Türkiye’nin bunu başardığı dönemler oldu. Örneğin Türkiye, ...

Abone ol

Almanya’nın Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil, "Türkiye takım ruhu oluşturmalı. Türkiye’nin bunu başardığı dönemler oldu. Örneğin Türkiye, üçüncü olduğu 2002 Dünya Kupası’nda ve 2008 Avrupa Şampiyonası’nda bunu başardı" dedi.
Mesut Özil, Gençlik ve Spor Bakanlığının yayınladığı Gençlik Spor Dergisi’ne Dünya Kupası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özil, Dünya Kupası’nda forma giydiği Almanya’nın şampiyon olmasını değerlendirerek, “Benim için futbolda bundan daha büyük mutluluk yok. Adımı tarihe yazdırmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Başarılı futbolcu, Türkiye’de de futbol oynayabileceğini belirterek, final maçı formasını UEFA Başkanı Michel Platini’ye verdiğini ifade etti.

"TÜRKİYE TAKIM RUHU OLUŞTURMALI"
Özil, A Milli Takım’ın Dünya Kupası’nda benzer başarılar elde etmek için neler yapması gerektiği sorusuna, "Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da birçok değerli Türk futbolcusunun olduğunu düşünüyorum. Bence önemli olan bunları birleştirmek ve takım ruhu oluşturmak. Türkiye’nin bunu başardığı dönemler oldu. Örneğin Türkiye, üçüncü olduğu 2002 Dünya Kupası’nda ve 2008 Avrupa Şampiyonası’nda bunu başardı" cevabını verdi.
Dünya kupasında Altın top ödülünün Messi’ye verilmesini de yorumlayan Özil, "Dünya Kupası’nın birçok yıldızı vardı. Kalecimiz Manuel Neuer’in turnuvanın en iyi oyuncularından biri olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"KUPAYI KAZANABİLECEĞİMİZE İNANMIŞTIK"
Takım olarak çok iyi bir turnuva oynadıklarını belirten Özil, "Ben de takıma olan katkımdan ve performansımdan dolayı çok memnunum. Takım ruhu ve oyun disiplininden kopmamak başarıda önemli etkenlerdi. Biz takım olarak kupayı kazanabileceğimize inanmıştık. İnanmak da başarmanın yarısıdır" diye konuştu.
(İH)