BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Messi'ye yönelik vergi suçlamaları düştü

İspanya'da ünlü futbolcu Lionel Messi hakkında başlatılan vergi kaçakçılığı suçlamaları düştü. Ancak babası Jorge Messi hakkındaki soruşturmanın devam edeceği açıklandı.

Abone ol

İspanya'da ünlü futbolcu Lionel Messi hakkında başlatılan vergi kaçakçılığı suçlamaları düştü. Ancak babası Jorge Messi hakkındaki soruşturmanın devam edeceği açıklandı.

Jorge Messi vergi soruşturmasında suçlu bulunursa 18 ay hapis ve 2 milyon euro (yaklaşık 6.6 milyon TL) para cezasına çarptırılabilir.

Messi ve babası 4 milyon euro (yaklaşık 13 milton TL) vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Baba Jorge Messi'nin, oğlunun gelirlerini kontrol ettiği ve Belize ve Uruguay'da kurduğu şirketleri kullanarak 2007 ile 2009 yılları arasında İspanyol yetkililerden vergi kaçırdığı ileri sürülüyor.

Barcelona'da oynayan Lionel Meesi'nin avukatları ise müvekkillerinin "Hayatında bir dakika dahil makbuz ve sözleşmeleri okumadığını, incelemediğini ve analiz etmediğini" savunuyor.

Barcelona'daki yüksek mahkeme Haziran'da, Messi'nin finansal işlerini babası yürütse bile, bu konuda bir şey bilmemesinin ona koruma sağlamayacağını belirtmişti.

Ancak dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak görülen Messi hakkındaki suçlamalar düştü.

Yetkililerin kaçırıldığına inandığı vergiler Lionel Messi'nin Banco Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi-Cola, Proctor ve Gamble ve Kuveyt Gıda Şirketi gibi kuruluşlarla imzaladığı anlaşmaları içeren reklam gelirlerini ilgilendiriyor.

Ağustos 2013 tarihinde Lionel Messi ve babası, kaçırıldığı iddia edilen vergi artı faizine denk düşen 5 milyon euro'luk bir borç ödemesinde bulunmuştu.

Aynı zamanda Arjantin milli takımının kaptanı olan Lionel Messi dört kez FIFA Yılın Futbolcusu ödülüne layık görüldü.