BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

Messi Lefter'in ayakkabısı olamaz

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun efsanevi isimlerinden Lefter hayata gözlerini yumarken, sevenlerini de hüzne boğdu. İşte Ünlü isimlerin Lefter için söyledikleri..

Abone ol

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun efsanevi isimlerinden Lefter hayata gözlerini yumarken, sevenlerini de hüzne boğdu. Lefter'i canlı izleyen ve izlemeyen ustalar, NTVspor'a efsaneyi yorumladı.

Rıdvan Dilmen Ali Şen, Şadan Kalkavan, Emre Belözoğlu, Kemal Belgin, Abdullah Kiğılı ve Ziya Şengül efsane futbolcu Lefter'i yorumladı.

En dikkat çekici yorum ise Fenerbahçe yöneticisi Abdullah Kiğılı'dan geldi. Lefter'in Türk futbol tarihinin en büyük futbolcusu olduğunu belirten Kiğılı, ''Lefter'in futbol açısından Messi'den bile daha iyi olduğunu' söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, vefat eden sarı-lacivertlilerin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in çok büyük bir futbolcu olduğunu belirterek, ''Türk futbolu en büyük futbolcusunu kaybetti. Nur içinde yatsın'' dedi.

NTV Spor'un canlı yayınına telefonla bağlanarak, açıklamalarda bulunan Kiğılı, futbolculuğu döneminde Lefter'i 10 yıla yakın izlediğini kaydederek, ''Dünyanın en büyük futbolcularından biri. Dünyanın büyük hayranlık duyduğu Barcelonalı Messi, Lefter'in ayakkabısı zor olurdu. Son zamanda sayın Başkanımızın da çok büyük emekleri oldu. Fenerbahçe yönetimi olarak tedavisiyle uğraşıldı. Başkana yazdığı son mektubunda 'hakkını helal et' diyordu. Nur içinde yatsın. Allah rahmet etsin. Türk futbolu en büyük futbolcusunu kaybetti'' diye konuştu.

Lefter'in bütün camiaların hayranlık duyduğu bir futbolcu olduğunu ifade eden Kiğılı, ''Alex ile Lefter kıyas edemezsiniz. Mükemmel bir insandı. Fenerbahçe camiasının başı sağolsun. Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Son zamanlarında camia olarak da yönetim olarak da Lefter'e sahip çıktık. Ailesine, camiaya, Türk futboluna başsağlığı diliyorum'' şeklinde konuştu.

Rıdvan Dilmen: ''Toprağı bol olsun''

Lefter'in vefat ettiği Amerikan Hastanesi'nde NTV Spor'un canlı yayınına çıkan eski Fenerbahçeli futbolcu Rıdvan Dilmen ise Lefter'i iki gün önce ziyaret ettiğini belirterek, ''Uykuluydu. Alnından öptüm. Ailesi, eşi, torunu Fenerbahçeli tüm yöneticiler burada. Galatasaraylı yönetici Sedat Doğan da buraya geldi'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da arayıp, başsağlığı dilediğini kaydeden Rıdvan, ''Sayın Başbakanımız aradı, hem eşi hem torunuyla görüştü. Başsağlığı diledi. Toprağı bol olsun. Türk futbolunun önemli bir futbolcusunu kaybettik. Lefter ağabey Türkiye'nin futbolcusuydu, sadece Fenerbahçe'nin değildi.''