BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  GÜNCEL

Meslektaşını öldüren polise müebbet hapis

Manisa'da polis memuru Gülay Memiş'i öldüren kendisi de polis olan Beytullah Türkyılmaz, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davasında müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Manisa'da görevli polis memuru Gülay Memiş'i öldüren meslektaşı Beytullah Türkyılmaz, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 2. duruşmasına, tutuklu sanık Beytullah Türkyılmaz, Gülay Memiş'in annesi Hatice, babası Ali İhsan Memiş, oğlu Mehmet Biçici ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Türkyılmaz, duruşmada daha önceden hazırladığı yazılı ifadesini okudu.

Mahkeme heyeti, Türkyılmaz'a "kasten adam öldürme suçundan" müebbet hapis cezası verdi.

Bu arada, dava öncesinde Manisa Adliye Sarayı önünde bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerinde indirim uygulanmamasını istediler.

OLAY

Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesinde ikamet eden ve İzmir'de bir karakolda görevli olan polis memuru Beytullah Türkyılmaz (38), 28 Ağustos'ta, kız arkadaşı olduğu ileri sürülen Manisa Trafik Tescil Müdürlüğünde görevli polis memuru Gülay Memiş (38) ile evde tartışmış, tartışmanın büyümesi üzerine Türkyılmaz, beylik tabancasıyla Memiş'i öldürmüştü. Olayın ardından kaçan Türkyılmaz, Sivrihisar'da yakalanmıştı.