BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mesih İsa'nın klonu olur mu?

“Çarmıha gerilen Hz. İsa’dan alınacak doku veya kan örneğiyle klonlanacak kişi kim olurdu? Hz. İsa mı, yoksa hain havari Yahuda İskariyot mu?”

Abone ol

İşte merak uyandırıcı, kışkırtıcı bir soru: “Çarmıha gerilen Hz. İsa’dan alınacak doku veya kan örneğiyle klonlanacak kişi kim olurdu? Hz. İsa mı, yoksa hain havari Yahuda İskariyot mu?”

Türkiye’nin önde gelen bilim kurgu ve fantastik edebiyatı yazarlarından Aşkın Güngör bu soruya soluk soluğa okunabilecek bir romanla yanıt veriyor: Mesih’in Klonu.

untitled-1.20130222121418.jpgHer şey 1958 yılında, İsrailli arkeolog Yardena Alexander’ın Kubbetüssahra’daki inanılmaz keşfiyle başlar. Arkeolog, yüzlerce yıldır mitlere esin kaynağı olan Kutsal Kâse’yi bulmuştur ve rivayet edildiği gibi Kâse’nin içinde M.S. 33’te Golgota tepesinde çarmıha gerilen kişinin kanı vardır. Yani, Hıristiyan öğretisine göre Hz. İsa’nın; İslam inancına göre “Hz. İsa olmayıp, Allah katından bir ilimle yüzü ona benzetilen biri”nin…

Mesih’in Klonu, Kutsal Kâse’deki kan tortusundan alınan DNA ile klonlanacak kişinin “gerçekte” kim olduğu sorusunu hem bilim kurgusal, hem de fantastik normları kullanarak sorgular. Yanıtları irdelerken de yine yüzlerce yıldır her Sami dinde dillendirilen; kitaplara, incelemelere, makalelere konu olan kıyamet rivayetlerini referans alır… Üstelik bunu yaparken 2030’lu yılların Türkiye’sinden çarpıcı sahneler anlatmayı ve modern bir Mehdi figürü sahnelemeyi de başarır.

Hemen her kıyamet senaryosunda insanların evrensel tüm kötülükleri simgeleyen figür olan Deccal’ın etkisine gireceği söylenir. Deccal kitlelerce kutsanacak, peygamberliği kabullenilerek izinden gidilecektir. Hatta insanlık onu binlerce yıl dilinden düşürmediği bir sıfatla anacaktır: Mesih!

Peki 21. yüzyıl insanı nasıl ve ne gerekçeyle tarihin tozlu sayfaları arasındaki peygamberlik makamını kabullenecek, bir insanın kutsallığına inanacaktır?

Mesih’in Klonu günümüzdeki pek çok şey gibi bunun da ancak bilimin referansıyla mümkün olacağını iddia eder.

Ülkemizin bilim kurgu ve fantastik edebiyatı duayenlerinden Giovanni Scognamillo’nun, Dan Brown kurgularına benzeterek övgüyle değindiği Mesih’in Klonu Postiga Yayınları tarafından gerçekleştirilen 2. baskısıyla raflarda. Merak edenlere son derece keyifli bir okuma alternatifi olmaya aday.