BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Mescid_i Aksa'da gerilim

İsrail polisinin 60 yaş altı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesini engellemesi nedeniyle arbede yaşandı.

Abone ol

İsrail Polisi,Yahudilerin''Tişa BeAv yas ve oruç günü''dolayısıyla 60 yaşı altındaki Filistinlilerin Mescid_i Aksa'ya girmesini engelleyip yahudilerin girişine izin vermelerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail polisi arasında gerginlik yaşandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yahudilerin "Tişa BeAv yas ve oruç günü" dolayısıyla sabah saatlerinde onlarca Yahudi yerleşimci Aksa'nın kapılarında toplandı. İsrail polisi de 60 yaşı altı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesini engelleyerek, 80'den fazla Yahudi yerleşimcinin ise Mescid'in avlusuna girmesine izin verdi. Bu duruma tepki gösteren Filistinliler ile İsrail polisi arasında gerginlik ve arbede yaşandı.

Öte yandan İslami Vakıflar Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik muhtemel ihlallerini önlemek amacıyla güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld ise sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında, Aksa'nın El-Meğaribe kapısında "Araplar'ın polise taş attığını ve polisin olaya müdahale etmek için Mescid'e girdiğini" iddia etti.

Rosenfeld, müdahalenin ardından Aksa ziyaretlerinin sorunsuz geçtiğini ve Eski Kudüs bölgesine takviye ekip gönderildiğini kaydetti.

Kudüs'te Yahudi yerleşimciler, asker veya polis eşliğinde sık sık Mescid-i Aksa'ya gezi düzenliyor. Filistinlilerin tepkisini çeken bu ihlaller, taraflar arasında çoğu zaman gerginliğe dönüşüyor. İsrail, bu nedenle zaman zaman Filistinlilerin Aksa'ya girişini de kısıtlıyor.