BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,87
ALTIN 2.436,89
HABER /  GÜNCEL

Mescid-i Aksa canlı yayın izle- Kudüs'te cuma namazı

KUDÜS'den dünya kanalları canlı yayınlar yapıyor. Mescid-i Aksa'daki cuma namazı sonrasında intifada başladı. Hem Kudüs hem de Filistin genelinde tüm cami çıkışlarında gösteriler var. Mescidi Aksa ve Kudüs'ü canlı izleyin!

Abone ol

KUDÜS'de ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal kararı sonrasında ilk cuma namazı kılındı. Hamas bu cuma namazını 'öfke günü' ilan etmişti. Mescid-i Aksa'daki cuma namazı çıkışında Kudüs karıştı. Filistinlilerin intifadasına İsrail polisi ateş açarak karşılık verdi.

KUDÜS'ÜN DURUMU : Doğu Kudüs'ü 5 Haziran 1967'de işgal eden İsrail, 1980'de tek taraflı olarak kentin doğusunu ve batısını "birleşik başkenti" ilan etti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BGMK), 1980'de kabul ettiği 478 sayılı kararla, İsrail'in ilhak ve başkent ilanını geçersiz saydı. BMGK kararı çerçevesinde, ABD dahil uluslararası toplum Doğu Kudüs'ün işgal altında olduğunu kabul ediyor. İsrail yönetimini tanıyan tüm ülkelerin büyükelçilikleri Tel Aviv'de bulunuyor. Hiçbir ülke, Kudüs'ü ya da doğu ve batı bölümlerini başkent olarak kabul etmiyor.

NTV televizyonu canlı yayını;

DONALD TRUMP'IN KUDÜS KARARI NEDİR? : ABD, Trump'ın hamlesiyle Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan ilk ülke oldu. Uluslararası toplumun tepkisini çeken Trump yönetimi, bölgenin kaosa sürükleneceği ve İsrail-Arap ihtilafının daha da çözümsüz hale geleceği uyarılarını göz ardı etti.