BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN

MESAM'daki istifalar devam ediyor

Türkiye Musıki Eser Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM) yönetim kurulu ve üyelerinden peş peşe istifa haberleri geliyor

Abone ol

Türkiye Musıki Eser Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM) yönetim kurulu ve üyelerinden peş peşe istifa haberleri geliyor.

Başkanlığını Arif Sağ'ın yaptığı birlikte ilk istifalar geçen ayın son günlerinde yaşandı. Uzun yıllardır Yönetim Kurulu Üyesi olan Ahmet Selçuk İlkan ile Fatih Kısaparmak'ın istifa haberi geldi. Ardından birliğin yedek Yönetim Kurulu üyesi Recep Ergül ve bestekâr Amir Ateş istifa etti. Yönetimden kopmalar bununla sınırlı kalmadı ve bestekâr Turhan Taşan, sanatçılar Mehmet Gümüş ve Haluk Özkan, bestekâr Dursun Karaca, söz yazarı Hülya Şenkul, birliğin Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tekintüre ile aranjör Osman İşmen de görevlerinden istifalarını açıkladı.

Tüzük 'seçim' diyor

İstifalarla ilgili açıklama yapan sanatçı ve TRT Programcısı Recep Ergül, gelinen noktada, birlik yönetiminin üyelerinin hakkını korumaktan uzak, kurumun tüzel kişiliğine zarar verecek duruma geldiğini ifade etti. Ergül, "MESAM'ın tüzüğüne göre yönetim kurulu, 11 asil ve 11 yedek üyeden oluşmaktadır. Şu anda ise hiç yedek yönetim kurulu üyesi olmayan birliğin yönetim kurulu da 10 kişi kalmıştır. Tüzüğe göre MESAM'ın olağanüstü genel kurula gitmesi gerekiyor" dedi.