BIST 9.762
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.432,30
HABER /  DÜNYA

MESAM ÇALIŞANLARI GREVE GİDİYOR

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası, toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliğ...

Abone ol

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası, toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) grev ilanını astı.
Sosyal-İş Sendikası üyesi MESAM çalışanları, Şişli Bomonti’deki birlik binası önünde toplandı. Grev ilanına ilişkin açıklamayı Sosyal-İş Sendikası İstanbul Şube Sekreteri Masum Turan yaptı. Turan, MESAM’da bugüne kadar 4 dönem toplu sözleşme yapıldığını, 4. dönem toplu iş sözleşmesinin bitiş tarihinin de 30 Haziran 2012 olduğunu söyledi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin geç başladığını ve çalışanların bir yıla yakın zamandır hak kaybı yaşadıklarını anlatan Turan, “Sosyal ödemelerle ilgili 1 liralık sembolik bir artış bile önerilememiştir. Toplu iş sözleşmelerinde uyuşmazlığın ana konuları bunlardır. MESAM bir meslek birliğidir. Üyelerinin hak ve çıkarlarını gözetmekle yükümlüdür. Fikri eser sahiplerinin emeklerini korumak elbette ki en öncelikli görev ve sorumluluğudur. Ancak MESAM’ı bugünkü seviyeye getirenler eser sahiplerinin takipçisi olanlar ise esas olarak MESAM çalışanlarıdır” dedi.
Turan, MESAM yönetiminin uzlaşmaz tutumundan vazgeçip, taleplere olumlu yanıt vermediği takdirde grevin kaçınılmaz bir seçenek olduğunu belirterek, “MESAM çalışanları sorunun çözümü için gerekli çabayı gösterecektir. Ancak işveren tarafının uzlaşmaz tutumunda ısrar etmesi halinde greve çıkacak, tüm meşru ve yasal yolları kullanarak mücadele edecektir” diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından grev ilanı MESAM’ın bulunduğu binanın giriş camına asıldı.
(İHA)