BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  MAGAZİN

Meryemce pavyonda çalışmış

'Beyaz Gelincik'te "Meryemce"yi canlandıran Tülin Özen, rolünü iyi oynamak için pavyonda çalışmış.

Abone ol

atv'nin beğenilen dizi filmi 'Beyaz Gelincik'te "Meryemce"yi canlandıran Tülin Özen, rolüne hazırlanmak için,İstanbul'da pavyonlarda çalışankadınlarla konuştuğunu söylüyor

Âşık olduğu Meryemce'yi pavyondan çıkarıp evlenen "Mustafa" rolündeki Mehmet Günsür ise, "Benim düzenim ve geleneğim aşka her koşulda sahip çıkmaktır" diyor


Beyaz Gelincik"in son bölümlerinde Meryemce ve Mustafa'nın aşkının daha ön plana çıkmasını neye bağlıyorsunuz? Bu durum sizin dizideki çalışma temponuzu artırdı mı? Tülin Özen: Artırdı tabii. Her şeyden önce çektiğimiz sahne sayısı arttı. Mustafa ile Meryemce'ninki, Adana'ya özgü coğrafi özelliği olan bir hikaye. Seyredenlerin bildiği bir öykü olması, daha çok sevilmesine ve empati kurulmasında etkin oldu sanırım. Mehmet Günsur: Tabii ki çalışma tempomuzu artırdı. Başından planlanmıştı hikâyenin bu bölümlerde anlatılacağı. İzleyicide merak uyandıracağını biliyorduk. Zaten bu aşk hikâyesi unutulacak bir şey değil. O kadar zengin ve destekleyici bir konu ki, buraya geleceği belliydi.

ÖZEN: PAVYONA EKİPLE GİTTİK

* Meryemce ile Mustafa'nınki gibi aşklar bir masal mı yoksa toplumda sıkça rastlanan bir gerçeklik mi? T.Ö.: Bence masal değil. Böyle aşklar yaşanıyor. Birebir görmesek de duyduğumuz buna benzer öyküler var. Birçok kişi özveride bulunarak ve sevdiklerine tutunarak aşklarını yaşıyor. M.G.: Sıkça rastlanabilecek bir durum olmasa da, bence masal da değil. Yaşanabilecek bir gerçek.

* Bu rollere hazırlanırken araştırma yaptınız mı, benzer hayat hikâyeleri olanları duydunuz mu? Dizinin çekildiği Adana'nın pavyonları meşhur. Dizi yayınlanmaya başladıktan sonra size "Benim hikâyem buna benziyor" diye gelenler oldu mu? T.Ö.: Adana'da değil ama, dizi başlamadan önce ekiple birlikte İstanbul'daki bazı pavyonlara gittik. Orada kadınlarla konuştum, bazılarının yaşam öykülerini dinledim. Onların içinde pavyondan çıkıp, zengin bir aileye gelin gitmiş kimse yoktu. Yani bu durumu etüt edemedim. Bana da buna benzer hikâyeler anlattılar. MG.: Bana da "Benim buna benzer bir hikâyem var" diye gelen olmadı. Ama olayın kahramanlarıyla tanışmasak da, buna benzer hikayeler duyduk.

* Tülin Hanım, pavyon sahnelerindeki şarkılarınız çok beğenildi. Müzik eğitimi aldınız mı bu sahneler için? T.Ö.: Ben Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunuyum. Okuldayken müzikle ilgili eğitim aldım. Ama Beyaz Gelincik dizisinde söylemiş olduğum şarkılarla ilgili herhangi bir eğitim almadım.

* Meryemce ile Mustafa gibi düzene karşı çıkıp aşkınız için böyle zorluklara göğüs gerebilir miydiniz? T.Ö.: Onların yaşadığı koşullarla benim yaşadığım koşullar çok farklı. Herkes yaşadığı koşullarda seve seve bir özveride bulunuyor bence M.G.: Benim düzenim ve geleneğim aşka sahip çıkmaktır.

GÜNSÜR: BENİ SEVENLER ARTTI

* Mehmet Bey, kadınların zaten çok sevdiği biriydiniz... Bu rolden sonra size gelen tepkiler nasıl? M.G.: Beni seven insanlar arasında haliyle bir artış oldu. Bu biraz da televizyonla ilgili bir durum aslında. Ama diğer yandan, aşkı için her şeyi göze alan, sevdiğini her koşulda sahiplenen bir erkeği kim sevmez ki?

* Mehmet Bey, oyunculuk kariyerinde İtalya başarısı da olan biri olarak bu dizinin size nasıl bir katkısı olduğunu düşünüyorsunuz? M.G.: Bu benim televizyonda en uzun süren projem. Bizler her hafta bu diziyi seyreden insanların evine konuk oluyoruz. Popülarite buna bağlantılı olarak artıyor. Ayrıca bu diziyle birlikte Türkiye'deki çalışma koşullarını hatırlamış oldum.

Haber: Bülent İpek
Kaynak: www.sabah.com.tr