BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  MEDYA

Meryem ile yeni film mi çekecek?

Timur Savcı, Türk televizyonculuğu ile ilgili fikirlerini, yeni projelerini ve Muhteşem Yüzyıl dizisinin 'Hürrem'i Meryem Uzerli ile ilgili planlarını anlattı.

Abone ol

Muhteşem Yüzyıl ve Çalıkuşu gibi yapımların arkasındaki isim olan TIMS Production’ın sahibi Timur Savcı, bir süredir “sektöre ara verme” açıklamasıyla gündemde. Dijital yaşam dergisi MARS Tab’ın Haziran sayısına konuşan Timur Savcı, merak edilen birçok konuda ilginç açıklamalar yaptı.

En çok kazandığı ve en başarılı olduğu bir dönemde tüm yapımlarını durdurma ve bir süre yurtdışında yaşama kararı alan Timur Savcı, bu kararının sebeplerini, Türk televizyonculuğu ile ilgili fikirlerini, yeni projelerini ve Muhteşem Yüzyıl dizisinin ‘Hürrem’i Meryem Uzerli ile ilgili planlarını anlattı.

TÜRK SEYİRCİSİ YORGUN, KİRLENMİŞ VE DOYMUŞ…

Türkiye 'nin en büyük yapımcılarından biri olan Timur Savcı, ‘ara verme’ kararının en önemli sebeplerinden birini, “kendisine ve ailesine zaman ayırmak” diye açıkladıktan sonra şöyle devam etti: “Çocuklarım daha çok küçük; onlarla yeterince zaman geçiremeyeceğim. Bu ânı da kaçırmak istemiyorum.”

Ara verme kararının temizlenip yenilenme, dışarıdan gözlemleme ve sektördeki açıkları bulma açısından da doğru bir karar olduğuna inandığını söyleyen Savcı, dizilerin içeriğindeki değişime şöyle dikkat çekti: ?Bir diğer etken de Türkiye’deki televizyonculuk ve dizi endüstrisi bakımından, sektörün ve kanalların geldiği aşamanın benim şu anda iyi iş üretmeme müsaade edecek bir konjonktürde olmaması. Türk seyircisini yorgun, kirlenmiş ve doymuş buluyorum. Televizyon sektörü çok canlı bir organizma ve rekabet çok üst seviyede. O rekabetin bir etiği de yok. Sizin kişisel ve kurumsal olarak bir etiğiniz yoksa ve rakiplerinizin de yoksa; zaten sektörün tabanı çok kaygan oluyor. Ama ben de birtakım basit işler üretmek istemiyorum ve bundan uzak kalmak istiyorum.”

MERYEM KENDİSİ KARAR VERECEK

Peki, Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem’i Meryem Uzerli’nin yolu acaba TIMS Production ile yeniden kesişir mi? Timur Savcı bu soruyu şöyle cevaplandırdı: ?Meryem’le zaten bizim 5 yıllık bir kontratımız vardı, menajerlik sözleşmesinde. Çünkü kendisinin Muhteşem Yüzyıl’dan önce pek fazla oyunculuk kariyeri olmadığı için, doğal olarak, başarılı olursa birlikte yol alalım diye. Ama sonra rahatsızlandı, sıkıntıları oldu. Bunların sebebinin ne olduğunu bilmiyorum. İlk zamanlar basın sebep bizmişiz gibi gösterdi. Allah’tan Meryem daha sonra bir röportajında bunu düzeltiverdi ve bizimle alakasının olmadığını söyledi. Şimdi Meryem biraz daha iyileşmiş görünüyor, irtibattayız. Muhtemelen bir filmle işbirliğimiz devam edecek. Ama sonrasında Meryem ne yapmak istediğine kendisi karar verecek.”

‘Muhteşem Yüzyıl’ filminin senaryosunun bitmek üzere olduğunu da söyleyen Savcı, “Ama tabii ki biz iyi bir şey ortaya çıktığında hayata geçirmeyi seviyoruz. O çıkınca son kararımızı vereceğiz.” diye konuştu.

Müstakbel projelerinin “daha derinlikli ve uluslararası” olacağını söyleyen Timur Savcı, “Bundan sonra yapacağım şeylerde daha derinlikli, gerçekten uluslararası ve daha da uluslararası işler yapmak için çok iyi bir yaşta olacağım.” dedi.

MERAL OKAY İLE LOKANTADA ÇALIŞIRKEN TANIŞMIŞ

Çalışma odasına, kanser sebebiyle vefat eden senarist ve oyuncu Meral Okay’ın portresini de asan Timur Savcı, Okay ile tanışmasını şöyle anlatıyor:

Meral Abla’yı tanımış ve onunla çalışmış olmak benim için büyük şans. Yıllar önce üniversite okumaya İstanbul ’a geldiğimde bir kafede part time olarak servis elemanlığı yapıyordum. Meral Okay da bizim sürekli müşterilerimizdendi. Komiktir ki, aslında onunla da orada tanıştım. Bunu da ilk defa söylüyorum.”