BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Merve Otçeken İçim Dışım Bir kitabı ile okur karşısında

Uzman Psikolog Merve Otçeken’in İçim Dışım Bir adlı çalışması Tuti Kitap’tan çıktı.

Abone ol

Ruhunuzu, bedeninizi, zihninizi bu kitap ile yeniden keşfedeceksiniz. Uzman Psikolog Merve Otçeken’in “İçim Dışım Bir” Tuti Kitap’tan çıktı!

Uzman Psikolog Merve Otçeken, “İçim Dışım Bir” kitabında zihin, beden ve ruh üçlemesinin sağlıklı bir dengede tutulabileceğinin Tuti Kitap okuruna aktarıyor.

“Bu kitap, hızla bitirmen gereken bir varoluşta değil. Arada dur, soluklan… Gözlerini kapat… İçinden geçeni bir yere yaz. Biraz daha bekle, demlensin… Ardından devam et… Sorulara daha evvel yanıt arayıp kaydettiysen YOL’a devam et” sözleriyle yazar, İçim Dışım Bir’in nasıl okunması gerektiğini vurguluyor.  

Uzman Psikolog Merve Otçeken’in psikoterapi seanslarından ve bugüne dek verilen grup eğitimlerinden edindiği deneyimleri aktaran “İçim Dışım Bir”, okuyucusuna ruh-beden-zihin bütünlüğünün nasıl kurulacağını Tuti Kitap okurlarına sunuyor.


Uzman Psikolog Merve Otçeken Kimdir?


Okan Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra İstanbul Bilim Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nden uzmanlık derecesi alan Merve Otçeken, “Ergenlerde Madde ve Alkol Bağımlılığı” önleyici eğitim programlarında eğitici eğitmen olarak görev aldı. EuropaNostra Ödüllü Kültür Karıncaları Projesi’nde koordinatörlük ve eğitmenlik yaptı. “Çocuk ve Ergenlerde Kültür-Sanat ile Yaratıcılık Geliştirme Atölyeleri” yaptı. “Ayrılık, Kayıp ve Yas ile Terapötik Çalışma” eğitimi aldı. İki yıl süren “Gestalt Eğitimi”ni tamamladı. PAYE (Psikolojik Travma Merkezi) onaylı EMDR terapistidir. “Spritüel Yoga Eğitmenlik Eğitimi” aldı.

Sertifikalı yoga eğitmenidir. 2015’ten bu yana, Okan Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yarı zamanlı olarak ders vermektedir. Çalışma alanlarının başında psikolojik travmalar, farkındalık çalışmaları (motivasyonel görüşme), obezite, beden algısı ve yeme bozuklukları, bağımlılık, performans geliştirme (sınav kaygısı, sporcular), gelişim dönemi krizleri gelmektedir. Psikoterapi ve atölye çalışmalarına 2014’ten bu yana kurucusu olduğu Syenah Danışmanlık bünyesinde devam etmektedir.