BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  POLİTİKA

Merve Kavakçı'nın evlillikleri ortalığı karıştırdı Cihargir İslam krizi!

Eski Fazilet Partisi Milletvekili Merve Kavakçı'nın evlilikleri Twitter'ın en çok konuşulan konusu oldu. Kavakçı'nın eski eşi Cihangir İslam'ın Adalet Yürüyüşü'ne katılması tartışmanın fitilini ateşleyen olay oldu.

Abone ol

CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne Kanun Hükmünde Kararname-KHK ile üniversitedeki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Cihangir İslam da katıldı. Ancak Cihangir İslam herhangi bir akademisyen değil. Refah Partisi eski milletvekili Merve Kavakçı'nın eski eşi aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan'ın da eski eniştesi. 

Eski eşinin Adalet Yürüyüşü'ne katılmasıyla tartışmaların odağı haline gelen Merve Kavakçı'yla ilgili AK Parti'li Savcı Sayan'ın attığı bir tweet ise olayı Kavakçı'nın evliliklerine çevirdi. Twitter'da bir anda Merve Kavakçı'nın evliliklerini konuşmaya başladı. Bazıları ise kantarın topuzunu kaçırdı. Tartışmaya katılan isimlerin özgeçmişleri ise bir hayli dikkat çekici. İşte Savcı Sayan'ın attığı bir tweetle başlayan Merve Kavakçı'nın evlilikleri tartışmasında yaşananlar:

ŞU FELEĞİN İŞİNE BAK!

AK Parti’den milletvekili adayı olan Savcı Sayan, Twitter’da Merve Kavakçı’nın eski eşinin yürüyüşe katılmasını “Ankara'nın taşına bak. Şu feleğin işine bak... M.Kavakçı'nın eski eşi başörtüsü yasaklansın diye AYM'ye giden KK ile adalet yürüyüşünde...” sözleriyle tartışmanın fitilini ateşledi. 

BU KAÇINCI KOCA?

Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık görevlerini bırakmasına neden olduğu öne sürülen Pelikan bildirisini kaleme alanlara destek veren isimlerden biri olduğu belirtilen Fazıl Duygun ise “Kavakçı da hep sorunlu tiplerle evleniyor. Bu kaçıncı koca? 5. Kocayı eskitmiş diyorlar” mesajını paylaştı.

Fazıl Duygun’un bu mesajına yanıt Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen ve Pelikan bildirisinde de hedef alınan Taha Ün’den geldi. Taha Ün, “Pelikancılık tam olarak böyle bir foseptik çukurunda bakteri olmaktır” diye yazdı.

Fazıl Duygun ise Taha Ün’ün mesajına “Yavşak, senin gibi, milletin parasını cebe indirip, hukkada metres tutmuyorum, twitimde tek kelime hakaret yok. İslam düşmanı bir koca var” diye yanıt verdi.

Fazıl Duygun’un hakaret içeren sert mesajına Taha Ün’ün yanıtı da sert oldu. Ün, “Buradan ilan ediyorum bundan sonra bu alçağa selam veren, bu alçağın selamını alan, bu yaratığın bir twitini paylaşan hasmımızdır. Herkes aklını başına alsın” diye yazdı.

MERVE KAVAKÇI'NIN KARDEŞİNDEN ENİŞTE YORUMU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan ise ablası Merve Kavakçı’nın eski eşi Cihangir İslam’ın da destek verdiği CHP’nin tarihi Adalet Yürüyüşü hakkında konuşmuştu. CHP'lilerin mahkeme kararına saygı duymadıklarını savunan Kavakçı Kan, “Tabi mahkeme kararlarına saygılı olmak gerektiğini düşünüyorum. Hoşlanılmayabilir, beğenilmeyebilir, ama bu şekilde bir yürüyüşle bunu protesto edilmesi açıkçası pek anlaşılabilir bir şey değil. Gönül isterdi ki 15 Temmuz sonrası birlik beraberlik ruhu devam etsin ve biz Mecliste hep beraber mücadele edelim. Adalet için yürüyoruz deniliyor, aynı zamanda 20 Temmuz'dan bir bahis var, Olağanüstü Hal'in ilk ilan edildiği ve yine CHP tarafından dile getirilen maalesef kontrollü darbe gibi saçma sapan 249 şehidimizin manevi ruhlarını zedeleyen bir söylem söz konusudur. Gönül isterdi ki mahkeme kararlarını protesto etmek yerine şehitlerimiz ve ülkemiz için beraber el ele verip çalışalım. Ama tabi tercih onlarındır, spor yapmak önemlidir. Bu vesile ile spor yapmış oluyorlar, kendi bilecekleri iştir” dedi.

MERVE KAVAKÇI KİMDİR KAÇ EVLİLİK YAPTI EŞLERİNİN İSİMLERİ

Merve Safa Kavakçı, Türk siyasetçi ve akademisyen. Fazilet Partisi'nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi. 2 Mayıs 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelince meclisten çıkartıldı. 1968 Ankara doğumlu olan Merve Kavakçı, 3 kez evlendi. İlk evliliğini 1990 yılında Ahmet Abushanab ile yapan Merve Kavakçı'nın ilk evliliği 3 yıl sonra bitti. 1999 yılında Bekir Lüftü Yıldırım ile evlenen Kavakçı'nın bu evliliği de 2005 yılında sona erdi. CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne katılan Cihangir İslam ile Merve Kavakçı'nın evliliği 2010 yılında başladı.