BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,61
HABER /  GÜNCEL

Mert'in katil zanlısı nasıl intihar etti?

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı Aykut Balk'ın nasıl intihar ettiği ortaya çıktı.

Abone ol
Mert Aydın’ın katil zanlısının Erzurum'da kaldığı cezaevinde intihara kalkıştığı haberi gündeme oturdu. Zanlının, bileklerini duvara sürterek yaraladığı ortaya çıktı.
 
Kars'ta kaybolduktan bir gün sonra cesedi eski bir tabyada bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın katil zanlısı Aykut Balk'ın cezaevinde kollarını duvara sürterek kendisini yaraladığı bildirildi.
 
Zanlı, Erzurum’dan Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne getirildi. Hastanede 24 saat güvenlik kamerası ve güvenlik görevlilerinin bulunduğu özel odaya alınan cinayet zanlısının tedavi süreci başladı. 

KENDİSİNİ NASIL YARALADI? 
 
Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Kılıç, yaptığı açıklamada, Aykut Balk'ın tutuklu bulunduğu H Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğu yönünde bazı haberler yapıldığını anımsattı.
 
Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Kılıç, zanlının kaldığı koğuşta kollarını duvara sürterek kendisini hafif derecede yaraladığını, doktorlar tarafından gerekli müdahalenin yapıldığını ifade etti.

RUH VE SİNİR HASTALIKLARINDA 
 
Kollarında çizikler oluşan zanlının cezaevinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğünü kaydeden Kılıç, psikiyatri servisinde yapılan muayenesinin ardından tavsiye üzerine Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiğini vurguladı.
 
Kılıç, "Çok önemli bir durum söz konusu değildir. Zanlı koğuşta kollarını duvara sürtmek suretiyle çizmiştir, hafif şekilde yaralamıştır. Bileklerini keserek intihar ettiğine dair iddialar gerçek değildir" dedi.
 
Kars İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'nda oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen çocuğun ailesi polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Aykut Balk, tutuklanmıştı.